Дуалното образование дава възможност на учениците да придобият професия и

...
Дуалното образование дава възможност на учениците да придобият професия и
Коментари Харесай

Двойно повече ученици на дуално обучение през 2020 г. очаква Вълчев

Дуалното обучение дава опция на учениците да придобият специалност и в това време е потребно с това, че обезпечава от най-ранен стадий бизнеса с квалифицирани и качествени фрагменти . Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при визитата си в Русе в едно от най-големите преработвателни предприятия в страната, където 60 възпитаници се образоват посредством процедура.

Вълчев уточни, че районното развиване и вложенията се подсигуряват посредством запазването на човешките запаси по места.

Министърът чака през 2020 година включените в тази форма на образование да се усилят двукратно. Той акцентира, че стремежът на системата е да подсигурява понижаване на отпадането на възпитаници, като в тази посока са ориентирани и спомагателни стратегии от страна на МОН.
 АИКБ бори дефицита на фрагменти с дуално образование и стипендии
АИКБ бори дефицита на фрагменти с дуално образование и стипендии

Предлага и облекчение на трудовата имиграция

Друго предизвикателство е включването и задържането на децата и учениците още от най-ранна възраст, добави Вълчев по време на откриването на актуализирана с европейски средства детска градина.

Според него точно ранното обгръщане на децата подсигурява триумфа по време на по-нататъшното им образование.

Ден по-рано министърът откри и друга актуализирана детска градина в русенското село Дряновец. Той уточни, че сходни поправки щяха да са невъзможни без " европейската взаимност ".

Вълчев посети и русенското Средно учебно заведение " Христо Ботев ", което също се обновява със средства от Европейски Съюз.
 Не доближават не фрагменти, а почтени заплати
Не доближават не фрагменти, а почтени заплати

Недостигът е единствено за нискоквалифицирана работна ръка, изясняват от " Солидарна България "

Подобряването на учебна инфраструктура е от голяма важност, само че в процеса на образование от първостепенна значимост е учителят , посочи просветителният министър. Според него това е една от дребното специалности, която ще съществува без значение от настъпващите промени на цифровото бъдеще.

Най-вероятно и отсега нататък учителите ще са тези, които ще образоват хора, само че и роботи , а не противоположното, заключи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР