Дуа Липа ще бъде съдена от двама автори на песни, които твърдят, че е копирала Levitating

...
Дуа Липа и двама автори на песни, които са работили
Коментари Харесай

Дуа Липа и двама автори на песни, които са работили върху нейния сингъл "Levitating", са съдени от двама автори на песни, които твърдят, че песента е изтръгната от тяхната диско песен от 1979 г. „Мърдане и кикотене цяла нощ (Мърдане).“ Съдия в Ню Йорк постанови тази седмица, че ще продължи.

L. Ръсел Браун и Санди Линцер съдят 27-годишната Дуа Липа и авторите на песни Сара Хъдсън и Стивън Козменюк, които претендират за авторски права върху „Levitating“, един от синглите от едноименния албум на Дуа Липа от 2020 г.

Браун също съди за песента през 1980 г., твърдейки, че песента "Don Diablo", записана от Miguel Bose, нарушава "Wiggle", която е записана от Cory Daye. Той спечели делото за авторски права и сега твърди, че "Levitating" прилича както на "Wiggle", така и на "Don Diablo".

според Ройтерс.

Дуа Липа пусна и няколко ремикса на песента, а музикантът Боско Канте казва, че никога не е получила разрешението му да включи записа му от "talk box". Разговорната кутия изкривява вокалите, за да звучи подобно на синтезатор. Канте заведе дело в Лос Анджелис през юли, според Reuters.

През последните години имаше множество дела, свързани с авторски права, заведени срещу високопоставени изпълнители, включително срещу Ед Шийрън, който по-рано тази година спечели дело заведено срещу него от един от авторите на песните на „Let's Get it On“ на Marvin Gaye. В делото се твърди, че Шийрън е копирал прогресията на акордите за песента си „Thinking Out Loud“.

„Има четири акорда, които се използват в поп песните и има много ноти, осем ноти или каквото и да е, и има 60 000 песни пускани всеки ден“, каза Шийрън пред Сет Доан за „CBS Sunday Morning“ през май. „И ако просто помислите математически за вероятността тази песен да има същите акорди като тази песен... Ще получите това с всяка една поп песен оттук нататък, освен ако просто не спре, което не мисля, че става защото това е бизнес с големи пари да се отнасят нещата в съда."

CBS News се свърза с адвоката на ищеца, както и с представители на Warner Records за Dua Lipa.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР