ДСК е първата банкова институция на Балканите, която въведе изкуствен

...
ДСК е първата банкова институция на Балканите, която въведе изкуствен
Коментари Харесай

Робот посреща клиенти в офиси на ДСК

ДСК е първата банкова институция на Балканите, която вкара изкуствен интелект с робот, който обслужва клиенти. Pepper към този момент посреща гости в два банкови офиса на ДСК в София – в “Сердика център ” и в мола на Цариградско шосе, демонстрира инспекция на “Труд ”.

С помощта на интегриран таблет той дава информация за изискванията за кредитиране, интернет банкирането и паричните преводи. Роботът упътва хората и къде се намира най-близкият банкомат. Основният език, на които приказва, е британски, само че знае и няколко изречения на български. С помощта на вграден екран, Pepper дава информация на клиентите за най-актуалните банкови артикули. Той може да забавлява децата с танц, до момента в който чиновници на банката съветват техните родители. Pepper даже споделя приказки, танцува и театралничи за селфи. Малчуганите могат да го гъделичкат, а той да имитира смях.

Освен в София, скоро и във Варна клиентите на ДСК ще могат да получат услугите на робота, прецизират от финансовата институция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР