Дружеството за езикови преводи Орхидея 94 е глобено с 5320

...
Дружеството за езикови преводи Орхидея 94 е глобено с 5320
Коментари Харесай

Фирма за преводи е глобена заради цени под себестойност

Дружеството за езикови преводи " Орхидея 94 " е санкционирано с 5320 лева, тъй като е предложило услуги по цени под себестойност, заяви Комисията за защита на конкуренцията.

Размерът на санкцията подхожда на 4% от приходите от продажби за 2017 година на " Орхидея 94 ".

Комисията откри, че сдружението е предложило занижени цени при присъединяване в процедури за публични поръчки за превод от и на непознат език за времето от януари 2015 година до март 2018 година

В поръчка, оповестена от Народно заседание, " Орхидея 98 " е предложила за 1 стр. писмен превод 28.00 лева, за вербален консекутивен - 20.00 лева, и за вербален симултанен - 2.00 лева На Министерството на защитата компанията е предложила надлежно за писмени преводи (1 страница) - 24.00 лева без Данък добавена стойност, а за устни - 12.00 лева без Данък добавена стойност.

И при двете процедури " Орхидея - 94 " ЕООД предлага преводачески услуги под разноските за даването им, което е в несъгласие с добросъвестната комерсиална процедура и може да повреди съперниците на пазара на даване на преводачески услуги и общите условия на конкуренция на този пазар, се споделя в известието на антимонополната комисия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР