Дружеството разширява програмата си „Стани стипендиант на ЧЕЗ и за

...
Дружеството разширява програмата си „Стани стипендиант на ЧЕЗ и за
Коментари Харесай

ЧЕЗ дава стипендии и на студенти от електротехнически специалности

Дружеството уголемява програмата си „ Стани стипендиант на ЧЕЗ " и за висшите образователни заведения.

Групата ЧЕЗ в България уголемява обсега на програмата „ Стани стипендиант на ЧЕЗ ", като от актуалната година в нея към този момент ще могат да вземат участие и студенти от електротехнически специалности. Целта е да се увеличи известността на тези специалности измежду младежите и да им се покаже, че те имат вероятности за развиване в енергийния бранш и в България, който през последните години претърпява извънредно динамични промени.

„ Чрез програмата „ Стани стипендиант на ЧЕЗ " за възпитаници и студенти се надяваме да ги мотивираме да изберат специалността на енергетика за своя орис. Българската енергетика и българското общество имат потребност от младите си гении ", сподели Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България.

В състезанието могат да аплайват всички студенти от механически висши образователни заведения на територията на Западна България. Всяка година компанията ще дава стипендии на трима изявени студенти, класирани на конкурсен принцип и на база оповестените критерии, които са оповестени на уеб страницата www.stipendiant.com.

Указанията за кандидатстване и периодите ще бъдат предоставени и на идната сесия на „ ЧЕЗ Академия ", която ще се организира на 26.04.2018 г в новия Технически образователен център на „ ЧЕЗ Разпределение България ".

Конкурсът „ Стани стипендиант на ЧЕЗ " е част от дълготрайна политика на сдружението за поощряване на професионалното обучение в България. Той започва през 2012 година и бе ориентиран към възпитаници от 12 клас на професионалните механически гимназии на територията на Западна България.

Досега в надпреварата са кандидатствали над 750 възпитаници, от които 49 са получили стипендии. Повече детайлности за състезанието и разпоредбите може да бъде открити на уеб страницата: www.stipendiant.com.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР