Дружеството доставчик на електроенергия на ВиК – Шумен, поиска спиране

...
Дружеството доставчик на електроенергия на ВиК – Шумен, поиска спиране
Коментари Харесай

ВиК-Шумен е изправена пред спиране на тока заради натрупан дълг

Дружеството снабдител на електрическа енергия на ВиК – Шумен, изиска прекъсване на електрозахранването на обектите му. Причината са неплатени отговорности с изминал падеж. От 9 август е планувано прекъсване на тока за 4 часа, а от 10 август - до цялостното издължаване.

ВиК сдружението е натрупало 7,5 милиона лв. дълг. Договорът с този снабдител е преустановен и сега сдружението заплаща отговорностите към настоящия снабдител, сподели изп. шеф на „ Български ВиК холдинг “ Ирена Георгиева. И добави, че се търси решение хората да не останат без вода.

Проблемът с контракта сред Община Шумен и съответния снабдител е сериозен, разяснява районният министър Андрей Цеков.

" Сключен е очевидно неблагоприятен контракт, който планува възнаграждение на електрическа енергия по цени на борса плюс 60 пункта надбавка. Този контракт обаче е подписан след социална поръчка, извършен от ВиК-Шумен. Прекратен е договорът. В момента разногласието е търговски. Има сега юридически спор, има и дело сред ВиК Шумен и доставчика. По него се търси сега съглашение, тъй че да предотвратим прекъсването на електроподаването към ВиК-Шумен. Тук е доста значимо освен да се позволи облигационният спор, само че и да се потърси отговорност, наказателна отговорност на отговорните за сключването на такава неизгодна договорка ", сподели Цеков.

Репортер: Даниела Василева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР