Дружеството Биоминерал ООД, гр. Ябланица, е новият концесионер на находище

...
Дружеството Биоминерал ООД, гр. Ябланица, е новият концесионер на находище
Коментари Харесай

„Биоминерал“ е новият концесионер на находище „Галата”

Дружеството „ Биоминерал " ООД, гр. Ябланица, е новият концесионер на находище „ Галата ", от което се добиват скалнооблицовъчни материали - варовици. Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание, одобрявайки поисканата от предходния концесионер смяна.

Находище „ Галата " се намира на територията на община Тетевен, област Ловеч. Концесията за него е предоставена през август 2007 година за 25 години на „ Седимент приват " АД, София. С днешното решение на Министерски съвет правата и отговорностите по предоставената концесия се трансферират напълно на „ Биоминерал " ООД.

Възможността за прекачване на права и отговорности по предоставена концесия е регламентирана в Закона за подземните благосъстояния.

С днешното решение на Министерски съвет се планува също да бъде отправено предложение до новия концесионер за смяна в клаузите на концесионния контракт, свързани с даването на банкова гаранция.

До момента желаната банкова гаранция покриваше 50% от паричните отговорности на концесионера. След промените тя ще се отнася 100% за всички (не единствено за паричните) отговорности, свързани с осъществяването на концесионния контракт. След въвеждането на по-широк обсег на банковата гаранция, вноските за рекултивация също ще бъдат финансово обезпечени с нея.

С днешното си решение Министерският съвет оправомощи министъра на енергетиката в едномесечен период да подписа със страните в допълнение съглашение за прекачване на правата и отговорностите по предоставената концесия и за изменение и допълнение на концесионния контракт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР