Дружбата ни със САЩ не върви само по линия на

...
Дружбата ни със САЩ не върви само по линия на
Коментари Харесай

Борисов доволен, че дружбата със САЩ води до мащабни проекти в археологията

Дружбата ни със Съединени американски щати не върви единствено по линия на базите , ученията и отбранителната мощност, с тях вършим и неща за археологията, културата и историята.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Пловдив, където посети Епископската базилика на Филипопол.

Премиерът изрази признателност към Фондация " Америка за България ", която взаимно с държавното управление и общината работи по огромния и автентичен план за реституция и социализация на базиликата.

Пловдив е от " живите градове " , лежащ върху такава история и хората ще имат от ден на ден благоприятни условия да я виждат, ще идват повече туристи, означи министър-председателят.

Премиерът Борисов подчертава върху сериозната поддръжка, която държавното управление оказва за разкриването и съхраняването на неповторими археологически обекти в България. Според министър-председателя, по модела на Гърция и Италия страната ни може да има редица изгоди от промотирането на археологическото си благосъстояние.

В Пловдив министър-председателят Борисов посети и новата изложба на улица " Гладстон ". Строежът на галерията завърши в края на август, а при започване на септември в нея беше открита първата галерия.

Строителството на изложбената зала продължи близо година, като цената на плана е 4,2 млн. лева От тях 3,5 млн. лева са отпуснати от страната във връзка с семейството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019.

По време на откриването на 75-тото издание на Международния механически панаир в Пловдив, министър председателят акцентира, че всички международни кредитни организации покачват кредитния рейтинг на страната.

" Уверено вървим към чакалнята на еврозоната. Ръстът на стопанската система е 3,5 % ", уточни той.

Министър-председателят Борисов посочи още, че страната прави всичко, което зависи от нея за икономическия разцвет . Премиерът подчертава особено върху нуждата да се поддържат нововъведенията и да се откриват нови работни места във високотехнологичните браншове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР