Другото, от което сме удовлетворени, е, че не се спират

...
Другото, от което сме удовлетворени, е, че не се спират
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Предупредихме ви още на 4 ноември!


" Другото, от което сме задоволени, е, че не се стопират спортните надпревари, защото те съставляват един отдушник на хората, които са лимитирани в своите контакти отвън дома. Дава се опция също по този начин и на футболното състезание да продължи. Не е незнаен фактът, че на практика съвсем всички футболни тимове прекараха ковид. Поздравявам за това решение изпълнителната власт. С това дотук ние заявяваме, че НФСБ към този момент при обстоятелството на решение на Министерски съвет заставаме зад тези ограничения ", сподели още Симеонов.

" Позицията на НФСБ, която е добре позната, скучна и банална, е, че тези ограничения са извънредно нужни. Изключително съответни и ги посрещаме с задоволство и незадоволство ", сподели още водачът на НФСБ.

" Новото и позитивното е, че не са затварят дребните търговски обекти, което дава опция на без друго ощетеният от епидемията малък и междинен бизнес да продължава да действа ", разяснява още Симеонов. Според него това е позитивно изобретение.

" Не сме задоволени от това, че макар че преди тъкмо три седмици имахме нещастието да изиграем ролята на неприятните пророци на 4 ноември и на 5 ноември изразихме нашата позиция обществено. Оповестихме пред медиите за неотложно налагане на ограничаване, затваряне на работата на учебните заведения, детските градини и ясли, защото децата са най-масовият пропагандатор на ковид. Тези обичани на всички деца, внуци, синове, дъщери за жалост бяха преносител на ковид. Прекалено дълго време си затваряме очите за това ", сподели още Симеонов.

По думите му, откакто преди две седмици не са били затворени учебните заведения, България сполучливо се класирала в челото на класацията на смъртни случаи от ковид и по заболеваемост в Европа. Лидерът на НФСБ разгласи още, че процентът на болни в Народното събрание е висок и добави, че е изискал работата на депутатите да мине в отдалечен режим. Идеята му обаче не срещнала поддръжка на председателски съвет, разкри той на брифинг в Народното събрание.

Симеонов заяви, че 20% от " Обединени патриоти “ са заболели, а от " Воля “ - 50%. Той добави, че двама от сътрудниците от неговата парламентарна група са към момента в тежко положение.

" Бърсането на дръжките и слагането на маски не са задоволително средство за ограничение на епидемията. Тука сме неповторим орган - 240 индивида и 600 индивида в администрацията. Стаите на групите са много по-малко, наврени сме в по-малки пространства “, изясни обстановката той. Симеонов акцентира, че главно Българска социалистическа партия не съблюдават ограниченията.

" 5-10 индивида трайно не носят маски, на 1/3 носът им е навън. Нивото на дисциплината не е такова, каквото би трябвало да е, не желаеме да даваме повече жертви “, сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР