Другите, дето го критикуват, дори да са прави, и те

...
Другите, дето го критикуват, дори да са прави, и те
Коментари Харесай

Предизборна реалност: Вървим, вървим, а българската пустиня няма ...

Другите, дето го подлагат на критика, даже да са прави, и те знаят, че с него и без него ще се случи това, което е намислено да се случи.

 

Накратко: Купуване на гласове ще има, както е било постоянно. Ще има несъмнено ПР акции на Министерство на вътрешните работи, подкрепени на места от някой прокурор. Тези, които купуват, към този момент пазарят. Онези, които продават – към този момент прибират левчетата. Този феномен е чисто български, само че по тази причина пък е резистентен и се е трансформирал в традиция.  Като това хоро,  дето било сякаш от древността, само че различен път…

 

Гласоподователите, колкото от тях стигнат до урните, ще подредят партиите, както партиите към този момент знаят.

Социолозите ще изкарат положителни пари – също обичайно. 

 

И огромните малките екрани, ще получат своето.

 

В Народното събрание ще се намърдат една-две партии, които са планувани за кръводарители. Знаете ги, няма да ги показвам, че са доста чувствителни по тематиката почтеност и корупция. Сакън – ние в никакъв случай! Да, бе…

 

Следизборно ще се повторят същите крамоли и кандърми кой с кого да си легне. (Споменатите „ дребни “ към този момент са освен полегнали, само че и крачета са вдигнали, благите.)

 

И след вота разделянето на евроатлантици и путинци в страната ще продължи. И ще се ожесточи.

 

Няма да бъде потвърден нито един факт за подправяне и манипулиране на изборни резултати.

 

Нито една партия няма да признае даже фрапиращи разкрития за купени гласове.

 

Борбата с корупцията ще продължи по същият метод – пушилка в медиите, а действително нищо.

 

Тези, които крадоха до момента, ще продължат да крадат. Те единствено това умеят.

 

Скандалите към митниците, Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прочие ще бъдат обезвредени последователно в възможните нарочни комисии в идващото Народно събрание.

 

Ще продължим да сме най-бедни в Европейски Съюз и с най-вече отпадък на глава от популацията. Най-умиращи и боледуващи, само че с най-вече лечебни заведения и болнични кревати.

 

Животът ще продължи по български: за 10% от популацията богато, а за останалите в очакване на вероятно покачване на пенсии и заплати.

 

Българите в чужбина, ще останат в чужбина. Въпреки възторжените очерци за неколцина, избрали да поживеят на село с парите, които са изкарали в „ груповия Запад “.

 

Лятото, мастиката, салатата и възходящите като лавина реалити шоута ще потопят в жегата и скудоумието и последните признаци на опозиция.

 

Чувам новопръкнали партии да се кълнят по какъв начин ще извоюват господство на закона, ярко бъдеще за трудовите хора, правдивост и национализъм. Как пък не се появи най-малко един претендент за политик и популярност с малко по-голямо въображение от разните комплексари с двуцифрено IQ…

 

И въпреки всичко би трябвало да се гласоподава. У нас всичко става мъчно и постепенно. Но в последна сметка се случва.

 

Джон Стайнбек е споделил: Каквото мишките намислят, котките постоянно го скапват. Да забележим.

 

Освен това сме единствената страна, в която се издигат по едно и също време и до през днешния ден лозунгите: „ Да живее социализма и дружбата с Съюз на съветските социалистически републики “ и „ Демокрацията е без конкуренция “.

 

Емил Азар

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР