Други три са постъпили в болница в Ню ЙоркДрогата е

...
Други три са постъпили в болница в Ню ЙоркДрогата е
Коментари Харесай

Фентанил уби дете в US детска градина

Други три са постъпили в болница в Ню Йорк
Дрогата е била открита от служители на реда под завивките на креватчето му

Синтетичният опиат е 50 пъти по-мощен от хероина

Момченце на 1 година умря, а други 3 деца са в болница, откакто са вдишали фентанил в детска градина в Ню Йорк.

Килограм от извънредно рисковия опиат е бил открит от полицията под завивките за креватчетата им, оповестява Би Би Си.

Починалият Никълъс Доминичи е посещавал детското заведение единствено от седмица. По случая са повдигнати обвинявания за ликвидиране и владеене на опиати на двама души. От полицията показват, че децата са на възраст от осем месеца до две години и най-вероятно са имали контакт с фентанил. На трите деца, постъпили в болница, е обещано лекарство, което се употребява за превъзмогване на предозирането с опиати.

При претърсването на детския център полицията е разкрила един кг фентанил, прикрит под завивките на креватчетата, в които са спели децата, заяви основен детектив Джоузеф Кени. Следователите са разкрили и три преси, употребявани за пакетиране на дрога.

Собственичката на пространствата в Бронкс, Грей Мендес (36 г.) и нейният наемател, Карлисто Асеведо Брито, са изправени пред федерални обвинявания за “притежание и разпространяване на опиати, довели до гибел ”, оповестиха федералните прокурори. Според полицията дрогата, открита в детската градина, може да убие 500 000 души.

Фентанилът е синтетичен накротик, който е 50 пъти по-мощен от хероина. В последните години той е причина за внезапно увеличение на смъртните случаи от опиати в Съединени американски щати.

Kметът на Ню Йорк Ерик Адамс прикани за “национална офанзива ” против опиоида, наблягайки неговата заплаха. “Една десета от размера на нокът може да убие възрастен. Представете си какво може да аргументи на дете ”, разяснява той, показвайки фотография, която илюстрира смъртоносна доза спрямо монета от един цент.

Нови проучвания демонстрират, че фентанилът е мощно публикуван в Съединени американски щати - всеки ъгъл от Хаваите до Аляска и Роуд Айлънд, е залят от опиата. През 2010 година съвсем 40 000 души умират от свръхдоза, една десета от тях - поради фентанил. През 2021 година над 100 000 души умират годишно от свръхдоза, като 66% от смъртните случаи се приписват на опиоида.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg