Други са огнищата, които влияят на политическия и икономическия живот

...
Други са огнищата, които влияят на политическия и икономическия живот
Коментари Харесай

Списък на руските огнища за влияние в България: Защо премълчаваме очевидното?

Други са огнищата, които въздействат на политическия и икономическия живот у нас и ретранслират кремълската агитация. Именно те спъват проевропейското развиване на България и мътят съзнанието на хората с приказки за Евразия и „ нацистка “ Украйна, да вземем за пример. Примитивизъм, оставен да се шири безнаказано.

 

Ето го и самият лист:

 

Лукойл;

 

Целият бранш „ Енергетика “ с АЕЦ „ Козлодуй “, горива, аварийни елементи и пр.;

 

„ Газпром “;

 

Внешторгбанк (ВТБ), която е под наказания от дълго време. През 2022 година ВТБ стартира своето евакуиране от Европа (вече е напуснала САЩ). Някои я назовават „ банката на Путин “. В България банката е представлявана от някогашния финансов министър от Национална движение „Симеон Втори" Милен Велчев и неговия брат Георги Велчев. Само преди дни стана ясно, че двамата са купили бившето поделение на съветската ВТБ Банк за търговия със първични материали - VTB Commodities Trading, записано в Швейцария. Дружеството спря да работи през март 2022 година, откакто съветската Внешторгбанк беше сложена под наказания поради съветската военна инвазия в Украйна и изгуби достъпа си до международната финансова система, както и до разплащателната мрежа Swift;

 

Службите за сигурност. Става дума за обособени чиновници, само че тяхното наличие в тези значими структури е реалност, въздействието им върху взимане на избрани решения също;

 

Газопроводът Турски/Руски поток;

 

Организираната престъпност;

 

Министерство на енергетиката;

 

Министерство на защитата (в това число и военните училища);

 

Масонска ложа „ Слънце-Ориент “ – Пловдив, лидерска роля в която играе предприемачът Георги Гергов, общоприет почетен консул на Русия за Пловдив;

 

Политически партии;

 

Университет по библиотекознание и осведомителни технологии;

 

100 000 руснаци имат 500 000 парцела в България и вземат участие в хиляди фирми;

 

Медии. Освен обичайните, познати като проводник на Кремълската агитация, съществуват над 500 платени уеб страницата за хибридна война;

 

Част от българските олигарси;

 

Проваления план АЕЦ „ Белене “;

 

Руски културно-информационен център в София на ул. „ Шипка “;

 

Списъкът не е цялостен, само че задоволително сладкодумен. Напоследък място в този лист сполучливо си пробива президентът Румен Радев. Особено обезпокоителен факт, само че все по-очевиден.

 

Къде са русофилите? Да ги оставим на сантименталните им усеща. И заблуди.

 

Руското икономическо наличие и въздействие в България е най-силно – към 35-38%, а основни държавни институции са под въздействието на олигарси и мрежи от някогашни сътрудници на службите за сигурност, свързани с съветски политически ползи.

 

В обстановка на геополитическо опълчване в Европа, България може да бъде дестабилизирана като част от периферията на Европейски Съюз и НАТО. Русия към този момент е посочила, че е способна да дестабилизира страната вътрешнополитически и стопански.

 

В България от десетилетия работи най-голямата агентурна мрежа на московските секрети служби, която извършва задания на Балканите и в посока Турция и Близкия изток.

Русия употребява използва ловко и нападателно експлоатиране на структурните недостатъци в стопанската система ни, корист с дефицитите и структурните проблеми в политическата система, включително регулаторните органи, правосъдната система, данъчните управляващи, управленията на държавни предприятия, най-много в енергетиката, обезпечаване на поддръжка на авторитетни политици или подмолни играчи посредством корупция или зависимости, въздействие в разнообразни банки, потребление на корпоративни облаги и бизнес наличие за политически цели, потребление на мрежите на службите за сигурност от предишното, преодоляване на стратегически активи след 1989 година

 

Противодействието на съветското въздействие и попълзновения е съвсем алегорично – като изключим изгонването на 70 дипломати и чиновници към съветското посолство в София, свързвани с активността на съветските секрети служби. Всички обвинявания на прокуратурата и изказвания на основния прокурор Иван Гешев са реплика, а не съдбоносен отпор на непознато въздействие и навлизане. Фактът, че нито една от изброените нагоре структури за съветско въздействие не е обект на следствие, е сладкодумен.

 

На фона на мощното въздействие, което Русия упражнява върху страната посредством държавното управление, Народното събрание и медиите в България, са разумни настроенията в избрани кръгове в поддръжка на политиката на Путин. Намираме се в рисков етап на това въздействие. Целта е отдалечаване на страната ни от Европейски Съюз и НАТО.

 

Искате нещо оптимистично? Добрата вест е, че няма да им се получи. Ще стане по сложния метод, само че европейският ни избор е необратим.

 

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР