Другата идея е да се предостави за ползване на Общинския

...
Другата идея е да се предостави за ползване на Общинския
Коментари Харесай

Нова идея на кмета Благомир Коцев: Бившето руско консулство във Варна да се ползва за детска градина

Другата концепция е да се даде за прилагане на Общинския съвет, предвид на обстоятелството, че общинските съветници и групите в Съвета имат изострен дефицит на пространства.

Сградата на бившето Руско консулство във Варна да се употребява за детска градина след преценка на пригодността на пространствата за тези цели.

Това разгласи по време на сесията на Общинския съвет на Варна през днешния ден кметът на града Благомир Коцев, предава varnautre.bg.

С оглед на характерните потребности за действие в този парцел на детска градина, той, съгласно нас, е подобаващ и би могъл да се употребява за това, като ще се направи оценка на положението на пространствата, удобствата на стаите и сигурността за децата, изясни кметът.

Той добави, че все още има още две хрумвания за прилагане на постройката на бившето Руско консулство, откакто се даде от Министерство на външните работи на Областната администрация. Едната концепция е парцелът да се употребява за активността на Регионалната библиотека „ Пенчо Славейков ", на която не й доближават пространства и работна среда.

Другата концепция е да се даде за прилагане на Общинския съвет, предвид на обстоятелството, че общинските съветници и групите в Съвета имат изострен дефицит на пространства, в които да реализират активността си, за която са ме уведомили, добави Коцев.

По време на съвещанието се разиска процедурата по придобиване на  декларираните от страна на общината парцели от разнообразни държавни институции и ведомства. Те са свързани с отделяне на паркове, места за паркиране и здания за публични потребности.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР