Другари, благодаря ви, че сте тук - импровизирано, без излишна

...
Другари, благодаря ви, че сте тук - импровизирано, без излишна
Коментари Харесай

Нинова на Бузлуджа: От БСП имаме кауза, но имаме и силни врагове срещу нея 

" Другари, благодаря ви, че сте тук - неподготвено, без непотребна организация. Без звук и пищност, откровено и от сърце. Точно в деня, на който е поставено началото, ние сме тук, на това свято място. Няма друга партия в България със свое такова свято място, което да почита повече от век. Това място, и хората, които са поставили началото, не са забравени “.

С тези думи Корнелия Нинова се обърна към социалистите, пристигнали на 2 август на Историческата поляна под връх Бузлуджа - денят, в който се поставят основите на проведеното социалистическо придвижване у нас.

Хората посрещнаха Нинова с доста цветя, обятия и мощни думи за поддръжка. Председателят на Българска социалистическа партия в оставка се спря на всички места, стисна стотици ръце, беседва с представители на доста от организациите от цялата страна.

" На нас се падна това – с изключение на да си пазим страната в тези времена на рецесии, да си пазим и партията ". Това сподели националният представител от " Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев на спонтанен диалог със социалистите, откакто всички, пристигнали на върха сервираха цветя и отдадоха респект пред паметта на героите. Със социалистите разговаряха и народните представители от " Българска социалистическа партия за България4 Георги Свиленски и Веска Ненчева.

" Тук, с изключение на, че е поставено началото на нашата партия, е проливана и кръв на герои - на партизани, на четници. Това са хора, които са дали живота си за България. А през днешния ден управниците ни продават България, с цел да си спасят животеца. Да си спасят привилегиите, благините и благосъстоянието. Затова взаимност, правдивост, тъждество и мир - правилата, на които е учредена нашата партия, и през днешния ден са повече от настоящи. Светът се трансформира, само че има и безконечни неща в живота. Борбата за правдивост, за независимост, за отбрана на онеправданите е безконечна битка. И ние сме тук, с цел да покажем, че не изневеряваме на тази битка “, съобщи Корнелия Нинова и добави:

" Защото, приятели, качвайки се насам, имах чувството за първата ми среща преди 8 години, когато станах ръководител на Българска социалистическа партия. Усещането даже и за същите думи, сякаш да ви кажа. Тогава ви приказвах да първи път за паралелната страна, за задкулисието, за дълбоката страна, която е обхванала цяла България и която изсмуква виталните сили на народа.

Ами, ние сме се върнали обратно преди 8 години. И през днешния ден това е по този начин. Нищо, че имаше един ярък пробив през 2020 година, когато народът заслужено се подвигна на митинг. Този митинг беше проигран. Този митинг беше прахосан. Мафията го задуши. Тя прибра част от тези, които стояхме по площадите. Прегърна ги и ги унищожи. Но нас не можа. Ние продължаваме с тази идея, тъй като всичко, което желаеме да реализираме, е цел. Но средството за постигането на тази цел е унищожаването на задкулисието и паралелната страна, унищожаването на оня модел на ръководство, при който кръгове, олигархични групи и стопански модели, бизнеспартньори си разпределят страната. Да не мислите, че през днешния ден се случва нещо по-различно и че този парламент още веднъж ще се провали, за следващ път. И през днешния ден се води борба сред кръгове в България, които желаят да си я разпарчетосат. Но има една партия, има едни хора, които през цялото това време не се предадоха. Всичко са опитвали - доста пъти съм ви го казвала - и моркова, и тоягата, и е част от повода през днешния ден да стигнем до 7-те %. Не е единствена, несъмнено. И ние имаме своите неточности. Но нашата неотстъпчивост и неотстъпчивост да се борим за правова страна, за ред, за правдивост, провокира такава ответна реакция ", уточни ръководителят на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова.

Тя бе безапелационна: " Но още веднъж сме тук и с вас, които ни давате и мощ, и сила с всичко, което ми казахте, имаме мощ да продължим тази битка. Защото останахме единствената партия с идеали, с стратегия, за за България и за положителното на хората, единствената партия. И в случай че през днешния ден някои се пробва да ни отнеме това, тъкмо това, няма да го позволим. Ако през днешния ден някой се пробва да върне партията в лапите на задкулисието, на своите бизнесинтереси, на алените аристократични кръгове, на олигарсите в партията, и в случай че някой през днешния ден отваря вратата още веднъж за търговците в храма, вие, ние, сме длъжни да се противопоставим. Не единствено поради себе си, а поради страната, поради хората, които към момента ни имат вяра. И което споделят, че ние сме единствената партия с грижа за тях.

Това е идея, приятели! Това не е моментна политическа фотография. Ние имаме идея, имаме мощни врагове против тази идея. Имаме хора, които ни бият, клеветят, ругаят, само че не е за първи път, това са над 100 години. И постоянно сме намирали витални сили да се противопоставим на това. Защото партията има имунна система, вие сте имунната й система. Членовете на партията са силата ", съобщи Корнелия Нинова. Думите й получиха мощна поддръжка от социалистите.

Корнелия Нинова прикани: " Не давайте партията! Не давайте директния избор! Изберете си началник, само че вие го изберете, не давайте олигархията да постави някой, който да ви води в посока, противоположна на вашата воля, на вашите убеждения, на добруването на българския народ. Силата е във вас!

Ние сме тук, с цел да ви благодарим, с цел да ви дадем сила, с цел да вземем от вашата мощ и сила, от вашите усмивки и пожелания, да си стиснем ръцете и да вървим напред. Не губете кураж, постоянно на тази поляна съм ви казвала това, постоянно съм приключвала речите си с вас: горе главата, не падайте духом, не губете кураж! Ние сме мощни, ние имаме воля, имаме темперамент, имаме дух, не могат да ни пречупят. Има една остаряла приказка: който не желае нищо, не може да бъде платен. Ние не желаеме нищо за себе си. Ние желаеме добруването на България, сполуката на българския народ “, съобщи Корнелия Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР