Друг основен донор на агенцията на ООН, подпомагаща палестинците, заяви,

...
Друг основен донор на агенцията на ООН, подпомагаща палестинците, заяви,
Коментари Харесай

Швеция ще възобнови финансирането на агенцията на ООН за палестинците на фона на растящия глад

Друг главен донор на организацията на Организация на обединените нации, подпомагаща палестинците, съобщи, че ще възобнови финансирането, седмици откакто повече от дузина страни стопираха стотици милиони долари в поддръжка в отговор на израелските обвинявания против организацията.

Отмяната на Швеция пристигна, когато транспортен съд, носещ тонове филантропична помощ, се приготвяше да напусне Кипър за Газа, откакто интернационалните донори пуснаха морски кулоар за доставяне на обсадената територия, изправена пред всеобщ апетит след пет месеци война.


Решението на Швеция последва сходни ходове на Европейския съюз и Канада, защото организацията на Организация на обединените нации, известна като UNRWA, предизвестява, че може рухне и остави към този момент обезвереното население на Газа от повече от два милиона души с още по-малко здравна и друга помощ.

„ Хуманитарната обстановка в Газа е опустошителна и потребностите са остри “, сподели министърът на развиването Йохан Форсел в шведския известие, добавяйки, че UNRWA се е съгласила за по-голяма бистрота и по-стр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР