Дроновете навлизат все повече в ежедневието ни, като най-често се

...
Дроновете навлизат все повече в ежедневието ни, като най-често се
Коментари Харесай

За какво използват дроновете в Руанда

Дроновете навлизат от ден на ден в всекидневието ни, като най-често се употребяват за снимането на панорамни фотоси. В Руанда обаче ги употребяват и за нещо доста по-полезно.

 Защо вените са сини, щом кръвта е алена
Защо вените са сини, щом кръвта е алена

Всички ли сме благородници

Със сигурност Руанда не е от най-прословутите африкански страни, само че това не значи, че няма с какво да ни изненада. Тя се намира в Източна Африка, а популацията ѝ надвишава 11 милиона поданици. Топографията на страната обаче е много комплицирана и има региони, които са доста сложни за постигане.

Ако пациент се нуждае от незабавно преливане на кръв, то с цел да му бъде доставена от най-близката болница, която разполага с нея, лишава към четири часа.

Според BBC, обаче в Руанда са въвели доста забавен и потребен метод за използването на дронове. Чрез тях се вършат доставки на кръв и медицински консумативи.

 Снимка 354050

Така лекарите в провинциалните елементи на страната ще могат да поръчват кръв и разнообразни лекарства, които са им нужни, с цел да лекуват пациентите си. Всичко това е създадено от софтуерната компания Zipline.

 Роналдо насърчи даряването на кръв и кръвна плазма
Роналдо насърчи даряването на кръв и кръвна плазма

Португалецът не изневери на себе си

Тези четири часа, за които стана въпрос нагоре се понижават на към 15 минути. Дроновете се изстрелват благодарение на специфична рампа и летят до крайната си точка с 80 км/ч. Когато я доближат те освобождават товара, който се приземява благодарение на парашут.

 Снимка 354051

Няколко минути преди този момент да се случи системата изпраща известие до лекарите, поискали пратката, че дронът наближава.

Планира се в бъдеще да бъде създадена система, с чиято помощ дроновете ще могат да заобикалят други летящи обекти, с цел да не се стига до произшествия.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР