Дронове ще помагат за локализиране на пожари в Ямболско. Наред

...
Дронове ще помагат за локализиране на пожари в Ямболско. Наред
Коментари Харесай

Дронове ще помагат за локализиране на пожари в села в Ямболско

Дронов е ще оказват помощ за локализиране на пожари в Ямболско. Наред с това са построени и оборудвани противопожарни депа в шест села - Скалица, Сламино, Калчево, Генерал Инзово, Бояджик и Златари.

Противопожарните депа и дроновете са обезпечени от екоорганизация, оповестиха от Община Тунджа. Три от шестте дрона са снабдени и с термокамери . Депата са оборудвани с всичко належащо за гасене - кофпомпи, шлангове, тупалки, принадлежности, електрически фенери, моторни резачки и помпи.

Местоположението им е подбрано за цялостно покритие и бърза реакция при пораждане на пожари на територията на цялата община. Разполагат също с радиостанции и персонална защитна екипировка.

Депата са построени в общински пространства от Фондация „ Екология, връзки и общество “ по план за запазване на биоразнообразието и възстановяване на природозащитното положение на типове в мрежата „ Натура 2000 “. Ще бъдат проведени образования с жителите на селата по места за реакция при пожар и боравене с оборудването.

„ Хората правят оценка изгодата от сходни уреди както за опазването на природата, по този начин и за имуществото, земеделските и горски насаждения на локалната общественост “ , разяснява Павел Банов, член на Управителния съвет на фондацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР