Дронове-камикадзе, пикапи, бани, направени от морски контейнери - фондът, създаден

...
Дронове-камикадзе, пикапи, бани, направени от морски контейнери - фондът, създаден
Коментари Харесай

“Не очаквахме такова”. До какво прибегнаха жителите на Ленинградска област заради фронта

Дронове-камикадзе, пикапи, бани, направени от морски контейнери - фондът, основан от основания в Луга бизнесмен Евгений Голуб, оказва помощ на бойците от СВО. Проектът беше подсилен от локалните управляващи и други заинтригувани хора. Как работят доброволците?

Полетът е позволен “

Никита от Луга от дълго време се интересува от инженерство на дронове. Бил един от първите, които се включиха в инициативната група.

" Модернизираме дизайна и софтуера въз основата на подготвени цивилни квадрокоптери. Системата е затворена, тъй че разглобяваме и деактивираме някои функционалности, тъй че оборудването да работи изцяло. Ние също по този начин вършим дронове камикадзе. Тяхното преимущество е скоростта и маневреността ", той вкарва въпроса..

Произвеждат се 50-70 устройства на месец. Можем да създадем повече, само че би трябвало да чакаме доста време за съставни елементи - всичко се прави по поръчка. " Ние произвеждаме дронове в разнообразни модификации - те се разграничават по тактико-технически характерности. Например седем-инчовите подвигат муниции с тегло два кг, девет-инчовите - три или четири ", изяснява инженерът. " Обикновените " разследващи машини " са също търсени, благодарение на които бойците просто се оглеждат в близост, " Те тестват водите “, добавя той.

Преди да изпрати дрон на фронта, оборудването се тества подробно. Мястото за тестване ще бъде в съгласие с градската администрация. Местните поданици, виждайки „ птица “ в небето, неотложно осведомят чиновниците и полицията за това. Успокояват бдителните: „ Полетът е позволен “.

Бойците от своя страна споделят фрагменти от потреблението на устройствата в бойна обстановка и оферират способи за подобряването им. Плановете на доброволците включват произвеждане на огромни дронове. ВСУ Украйна в последно време интензивно употребяват така наречен „ Баба Яга “ селскостопански квадрокоптери, преустроени за бойни задания. Те са способни да носят заряди с тегло 40-50 кг. " Не е мъчно да се построи аналог. Чакаме съставените елементи ", разяснява Никита

Не изоставяме своите “

Цялата филантропична помощ се дава посредством такси. Активно оказват помощ районните предприятия и предприемачи. Евгений Голуб основа общественото придвижване „ Не изоставяме своите “ през 2014 година - той поддържа опълчението и бежанците. Когато борбата утихва, той прекрати работата. С началото на СВО я възобновява. Организира пътувания до Донбас с филантропичен товар. Включват се поданици на Луга и покрайнините.

" На първо място се погрижихме за частите, които са основани в Луга. Първоначално транспортирахме всичко. Сега решаваме съответни проблеми. Свързваме се с командирите, разбираме от какво имат потребност ", споделя Голуб.

През март 2022 година командирът на една от частите сподели, че в действителност са нужни пикапи. Евгений стартира да търси употребявани.

" И тогава ми хрумна: за какво да не трансформира „ Нивата “ в пикап? В последна сметка е по-бърз от вносния. И е доста по-лесно да го ремонтирате, в случай че нещо се случи. Първата кола беше " рязана " за три дни, идващите за един. И хората вложиха пари. " Те помогнаха. Някои подариха колите си гратис ", спомня си Голуб. " Десетки от тези „ Ниви “ към този момент са изпратени на фронта “, добавя той.

Бизнесменът е уверен, че животът на бойците би трябвало да бъде организиран оптимално. " Всички са изтощени, както морално, по този начин и физически. На боеца би трябвало да му е топло и решето. И да не се тревожи по какъв начин и къде да се измие след бойни задачи ", акцентира той.

Затова доброволци построяват бани от транспортни контейнери. Всеки с тегло под три тона, за четирима души.

" С пейки, вентилационна система и електричество. Всичко беше направено качествено. Баните са закопани подземен и покрити с чували от горната страна. Толкова е безвредно. Когато първата беше докарана на фронта, командирът на бригадата я съобщи на отличилото се звено. И момчетата са удовлетворени - живеят в полето. Слухът се популяризира, има опашки, продължава Голуб.

Три бани към този момент са в зоната на СВО, още една е на път.

" Да се запасим с самообладание "

Друга разработка са камуфлажните мрежи, вплетени в телена мрежа. „ Ръководителят на града Юрий Намлиев отиде на фронта в отпуската си, срещна се с момчетата, с цел да разбе какво е належащо, споделя предприемачът, „ Искаха да обтегнат мрежа над позициите, с цел да ги пазят от противников дронове и да скриват позициите “, сподели Намлиев. „ Когато се върна, поръча от локална фабрика. След това доброволците ги маскираха. Такива мрежи се търсят “, добавя той.

Доброволците отиват в Донбас един път месечно с филантропичен товар на стойност пет-шест милиона. Пращат и пратки от родственици. От съображения за сигурност всичко се ревизира.

" Трудно е да се откри и едно семейство в Луга, което да няма участник в СВО. Ето за какво отзивът е необятен ", изяснява Голуб. " Нашите учебни заведения също вземат участие. Например по време на уроците по труд децата шият дъждобрани. Те пишат писма, пращат сувенири “, споделя той.

Много хора се обръщат към доброволците от Луга. Нереалистично е обаче да се удовлетвори всяко искане. " Някои, несъмнено, се наскърбяват. Ние, споделят те, " не сме наши или нещо сходно ". Няма да можем да помогнем на цяла войска. Но желая да я поддържа дейно, а не на показ ", акцентира предприемачът.

Той счита, че такива организации би трябвало да има във всички райони. Боевете са в разгара си, което значи, че потребностите на бойците няма да намалеят.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР