Дронове атакуваха Москва за четвърти път от началото на май.

...
Дронове атакуваха Москва за четвърти път от началото на май.
Коментари Харесай

Долита и то шумно: Дронове атакуваха Москва

Дронове нападнаха Москва за четвърти път от началото на май. Според съветското Министерството на защитата те са били отстранени със средствата за Противовъздушна отбрана и за радиоелектронна война. За малко бе спряна работата на летище Внуково.

„ Един украински БПЛА беше погубен във въздуха от системи за Противовъздушна отбрана над територията на Одинцовски регион на Московска област. Още два безпилотни летателни апарата бяха потиснати от средствата за радиоелектронна война, и след като изгубиха ръководство, се разрушиха на територията на комплекс от нежилищни здания в Москва “, се споделя в изказване на министерството.

Каква тъкмо е била целта на дроновете не е ясно.

Според Mash първият дрон е бил свален в 3:20, а вторият – в 4:10.

Повредени са офис здания в “Москва Сити ”. Според Телеграм канал 112 един от дроновете се е разрушил на 6-7 етажи на постройката. При втора сграда са пострадали първите няколко етажа.

Взривна вълна е отнесла документацията на Министерството на цифровото развиване, което се намира в Правителствения комплекс на територията на Москва Сити, заяви каналът “Осторожно, Москва ”. В Правителствения комплекс се обитават офиси на четири ведомства и три министерства – Министерството на икономическото развиване, Министерството на индустрията и търговията и Министерството на известията.

Кметът на Москва Сергей Собянин написа в Телеграм, че има „ леко развалени фасади “, но няма жертви и ранени.

ТАСС обаче пише за една жертва. Според „ Внимание, Москва “ едно момичето е ранено от шрапнел. Според 112 ранен е охранител.

Засега Украйна не е коментирала публично ударите. В ефира на една от украинските малките екрани обаче представителят на Военновъздушни сили на Украйна Юрий Игнат съобщи: „ Те получават това, което желаеха. В Русия постоянно нещо лети, в това число и в Москва. И даже тези, които считат, че „ войната не ги касае “, към този момент ги касае. Вече има избрани настроения в Русия – нещо долита и то шумно “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР