Дронът най-вероятно е паднал по-навътре в морето и е доплувал

...
Дронът най-вероятно е паднал по-навътре в морето и е доплувал
Коментари Харесай

Николай Свинаров за дрона: По начина на взривяване си личи, че нещата не са чак толкова страшни

„ Дронът най-вероятно е паднал по-навътре в морето и е доплувал до брега. По метода на взривяване си проличава, че нещата не са чак толкоз страшни “, сподели някогашният боен министър Николай Свинаров в ефира на БТВ.

„ Все отново всички експерти споделят, че в случай че сходен дрон падне на сушата ще се взриви при рухването. Това е още един мотив, че е падал във водата и е доплувал “, уточни той.

„ Не бива толкоз да ни интересува кой го е създал. Националната ни сигурност е застрашена и в двата случая “, сподели някогашният боен министър по отношение на това дали дронът е украински или съветски.

„ Големият проблем е, че не е открито решение за противопоставяне на сходни дронове “, безапелационен бе Свинаров.

„ При сходен дрон е по-добре да се употребява светлата част на деня, което са създали, само че с известно забавяне от 2-3 часа “, разяснява някогашният боен министър по отношение на рецензиите, че армията се е забавила с идването на място и обезвреждането на боеприпаса.

„ Според някои експерти обсегът на боеприпаса, прикачен към дрона, е сред 150 и 300 метра. Тези, които гледаха гърмежа обаче откриха, че и на 10 метра не доближи нищо от този фугасен гърмеж. Това обаче не трябва да ни успокоява “, уточни той.

Той разяснява и фрагментите, на които се вижда по какъв начин един от експертите или специалистите обикаля дрона с цигара.

„ Това са експерти, които биха могли да си дадат сметка, че това не съставлява заплаха, тъй като сходен експерт би трябвало първо да пази живота си и на сътрудниците до него. Това не оправдава действието на служителя, който е направил това. Има си места за пушене и това е добре да се съблюдава “, сподели Свинаров.

По-рано от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че по отношение на изказвания, че полицейски чиновник е пушил цигара наоколо до дрона край с. Тюленово във вътрешния периметър към дрона преди и по време на дейностите по неутрализиране на снаряда полицейски чиновници не е имало. Ангажиментът на Министерство на вътрешните работи е бил да се обезпечи външния периметър по недопускане на цивилни жители наоколо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР