Dronamics - първата в света карго-дрон авиокомпания с лиценз да

...
Dronamics - първата в света карго-дрон авиокомпания с лиценз да
Коментари Харесай

Dronamics, която иска да промени товарната индустрия, получава €2,5 милиона финансиране

Dronamics - първата в света карго-дрон самолетна компания с лиценз да оперира в Европа, разгласи, че е получила грант от €2,5 милиона от Европейската комисия в границите на влиятелната стратегия EIC Accelerator на ЕСИ (Европейски Съвет по Иновациите).

Асоциацията също по този начин съобщи желанието си да поддържа идния кръг от финансиране, серия А, на българската компания, който се чака да отключи идната фаза на развиване на компанията.

Финансирането ще подкрепи развиването на компанията в мащаб, както и построяването на първите дрон-портове в Европа.

Европейският съюз е дом на милиони хора, живеещи в територии, до които обичайният транспорт на товари постоянно лишава дни. Компанията има за цел да демократизира въздушния транспорт на товари, правейки бързите и надеждни доставки налични за компании и общности на всички места, изключително в отдалечени и труднодостъпни региони.
 Българските дронове Dronamics ще се създават в немски цех
Ето къде ще се създават българските дронове Dronamics

Dronamics афишира партньорство с Cotesa за произвеждане на товарните дронове " Черният Лебед "

" За нас е чест да получим тази поддръжка от Европейския съвет по нововъведения, още едно доказателство за капацитета на логистиката с дронове върху стопанската система на Европейския съюз като цяло.

Ще използваме финансовата поддръжка, с цел да поставим основите на нашите интервенции в Европа и да продължим да развиваме нововъведенията в новия бранш, в който оперираме.

Целта ни е да революционизираме товарната промишленост посредством последни технологии в авиацията ", разяснява Свилен Рангелов - съосновател и основен изпълнителен шеф на компанията за товарни дронове.

Dronamics е водещият разработчик и оператор на огромни дронове с огромен обхват, основани особено за товари. Техният Black Swan ( " Черен лебед " ) може да придвижи 350 кг на разстояние до 2500 км, което разрешава доставка в същия ден на доста дълги дистанции за разнообразни промишлености, от фармацевтична до хранителна, от електронна търговия до аварийни елементи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР