Дрон с неизвестен произход и, по непотвърдена информация, с взривно

...
Дрон с неизвестен произход и, по непотвърдена информация, с взривно
Коментари Харесай

Дрон с предполагаема бомба е открит край Тюленово

Дрон с незнаен генезис и, по непотвърдена информация, с взривно устройство е открит на брега на с. Тюленово. Той е забелязан инцидентно късно нощес.



Не е ясно по какъв начин дронът се е озовал на брега - дали е паднал от въздуха или е изхвърлен от течението. Няма информация и за собствеността на безпилотната машина. Подаден е сигнал към 112. Районът е отцепен.



Мъжът, подал сигнала и направил фотосите на дрона, Радослав Русев изясни в ефира на " Денят стартира ", че съвсем 12 часа по-късно няма главно следствие на случая.

" Видях самата бомба върху дрона, която е залепена с тиксо към него. Тя се вижда доста ясно на фотосите. Сигналът е подаден в 21.40 нощес. До момента няма кой знае каква реакция на сигнала ми, като се изключи че пътят към залива на Тюленово е затворен. Вече 10, единадесет часа изчакваме някакъв сапьор да се потопи допускам, с цел да се случи нещо ", сподели Радослав Русев.

Кметът на община Шабла Мариян Жечев изясни, че се изчаква идването на екип от Министерството на защитата.

" Снощи към 21.30 ч получих позвъняване, че има сходно оборудване, изхвърлено от вълните. От 22.10 ч нощес регионът е отцепен. Действията в този миг са предписание за разединение на региона, с цел да опазим живота и здравето на хората, които живеят в региона до идване на органите на Министерството на защитата ", съобщи Жечев.

На въпрос явен ли е произходът на дрона кметът на Шабла разяснява, че " по това, което се вижда от надалеч е, че е от тези, които се употребяват във войната в Украйна ".

Дронът се намира директно до лодкостоянката на селото.

" За наслада сега има доста вятър и към момента нито една лодка не е излязла в морето ", сподели Георги Тодоров, един от първите, които е видял лодката тази заран.

Снимки: Радослав Русев

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР