Дрога, злато и пари са иззети при спецоперация на територията

...
Дрога, злато и пари са иззети при спецоперация на територията
Коментари Харесай

Дрога, злато и пари са иззети при спецоперация в Кубрат

Дрога, злато и пари са конфискувани при спецоперация на територията на град Кубрат. Това оповестиха от ОДМВР-Разград.

Двама братовчеди – наркодилъри са арестувани при профилирана полицейска интервенция под управлението на Окръжна прокуратура – Разград, която се организира през днешния ден на територията на град Кубрат.



Незаконната активност е развивана най-малко от година и половина - две, заяви на конференция през днешния ден окръжният прокурор Тихомир Тодоров.



В хода на подхванатите процесуално-следствени дейности са осъществени претърсвания на два парцела. Иззети са близо 230 грама суха тревиста маса /чай/, реагираща на амфетамин, електронни везни, джъмпери, въздушна пушка, патрони, мобилни телефони, сим-карти на непознати оператори, 4 автомобила, близо 40 грама злато и над 4 000 лева



Двамата мъже – на 44 и на 24 години към този момент имат повдигнати по две обвинявания за владеене на наркотични субстанции и търговия с дрога. Задържани са за период от 72 часа с прокурорско предписание.



Продължава работата по досъдебното произвеждане, формирано за закононарушение по чл.354 А, ал.1 от Наказателен кодекс.



(Снимки: ОДМВР-Разград)

Три контролно-пропускателни пункта бяха построени през днешния ден на входно-изходните пътища в Кубрат, сподели още заместник-директорът на ОДМВР-Разград комисар Константин Костов.

В хода на профилираната интервенция бяха тествани 269 лица и 198 моторни транспортни средства. Установени са 54 нарушавания по ЗДвП. Връчени са 11 електронни фиша. Проведени са беседи с 23 лица от дейния престъпен контингент.

Задържано за период до 24 часа по ЗМВР е още едно лице – 47-годишен мъж от Кубрат, който стрелял с газов револвер и счупил прозорците на прилежаща къща. Срещу него е формирано бързо произвеждане за едро безчинство по чл.325 от Наказателен кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР