ДРГ не се отказват от опитите си да преминат границите

...
ДРГ не се отказват от опитите си да преминат границите
Коментари Харесай

На предната линия очакват пробив на фронта, загубите са огромни: Хиляди наградени посмъртно

ДРГ не се отхвърлят от опитите си да преминат границите на Русия. Украински специалисти назоваха аргументите за огромния брой избягали. Стана известно какво носи освобождението на Орловка в Авдеевско направление. Репортажи от фронтовете на специфична военна интервенция и други вести са в материала.

В интернет се появиха нови калкулации за посмъртни награди на украинската войска при започване на март 2024 година Общият им брой надвишава 19 хиляди души.

В Украйна държавните награди се присъждат с укази на президента и се разгласяват на неговия уеб страница. Общото нарастване на посмъртните награди демонстрира, че въоръжените сили на Украйна се оправят добре. ТГ каналът LOSTARMOUR написа за това:

" Не всички укази обаче са обществено налични. Някои номера на постановления липсват. Например от минимум 877 указа на Зеленски единствено 801 са оповестени през 2023 година Останалите са по този начин наречените „ закрити “ укази, някои от които са и награди, в това число посмъртни. "

Излаз към Угледар

Руската войска, откакто освободи Орловка в посока Авдеевски, консолидира позицията си в селото. Продължават тежки боеве в Тоненькое, Бердичи и Первомайски.

От Орловка с огромни загуби отстъпиха най-боеспособните елементи на украинските войски в този регион: 3-та десантно-щурмова бригада, 110-та обособена механизирана бригада, както и елементи от 109-та бригада за териториална защита.

С помощта на последния врагът извърши „ месни контраатаки “, пробвайки се да превземе обитаем регион и без значение от загубите. Освен това част от артилерийските елементи на съперника бяха изтласкани към Уман.

" Военна хроника " обръща внимание на обстоятелството, че регионът западно от Орловка е непрестанно поле. И от тази позиция, при положение на най-лошо развиване на обстановката, част от подразделенията на украинските въоръжени сили ще би трябвало да се отдръпват към Новоселовка и Новопокровское.

Другата част от украинската войска ще бъде принудена да се върне към Уманское и да се опита да удържи защитата по автомагистралата там. Но редът ще стигне до тези укрепени региони относително бързо, защото настъплението на съветските въоръжени сили в Тоненкойе към този момент е на финалния стадий.

" В оперативно-тактическите проекти на нашия Генерален щаб в Авдеевското направление позицията е повече от ясна: да се доближи линията Угледар-Курахово, да се „ отрежат “ всички издатини на линията на бойно прикосновение и да се изравни фронта.

Организирайте зона за сигурност, с цел да покриете оптимално Авдеевка, като изтласкате врага от Донецк. С други думи, създайте буфер ",– написа Condottiero.

Силите на украинските въоръжени сили са на привършване

Ожесточени боеве се водят и на Запорожкия сектор на фронта. Украинските военни контраатакуват в региона на Работин, а нашите ги срещат с артилерийски огън.

На този декор Forbes написа, че украинските военни в Работина са изтощени и изтощени. В украинските въоръжени сили липсват десетки военни бригади.

Като подкрепление към село Киев беше изпратено единствено едно звено, което не беше оборудвано с тежка техника. Освен това няма артилеристи, инженери и танкови екипажи.

141-ва бригада, изпратена в Работино, не е в положение да промени обстановката. Ето за какво, считат публицистите, Украйна би трябвало да одобри нов закон за стягане на мобилизацията допустимо най-скоро.

В същото време украинският ТГ канал „ Жена с ятагана “, базирайки се на свои източници, отбелязва, че с последователното нахлуване на съветската войска във Въоръжените сили на Украйна се е нараснал броят на дезертьорите.

Особено когато тиловите елементи са неотложно изхвърлени на предната линия. Неограничената готовност, когато мъжете биват отвличани от улицата, не усъвършенства обстановката:

Властите се отнасят с хората като с говеда. След това всички се чудят за какво моралът на армията е на дъното, а негативизмът към президента Владимир Зеленски пораства измежду бойците. Скоро сериозната маса от бойци ще бъдат хора, които не желаят да се бият. И тогава всички ще станем очевидци на огромен срив на фронта.

Да се закрепиш непременно

Украинските военни не се отхвърлят от опитите си да преминат границите на Русия от Харковска и Сумска области. Продължават боевете в региона на Сподарюшин, а главното направление на удара е концентрирано към село Козинка. Врагът се пробва да стигне до такава степен от четвъртък. Нашата авиация и артилерия работят интензивно против въоръжените сили на Украйна.

Като цяло съгласно нашите бойци ситуацията по границата е напрегната, само че следена. Врагът безусловно се търкаля на орди.

" Украинската войска има за задача непременно да стъпи на наша територия. Катерят се като зомбита. Отначало се катериха на огромни групи като част от ротни тактически групи. Пострадали са от ракетни, артилерийски и бомбени удари.

В резултат на това те претърпяха съществени загуби. Сега те трансформираха тактиката си: отиват на дребни групи до 10 души, скачат на нашата територия с бойни машини на пехотата и се пробват да се закрепят в Козинки, в Грайворонски регион на Белгородска област ",– оповестява „ Записките на ветерана ”.

В същото време артилерията продължава да работи по врага на подстъпите. За тези, които са съумели да се спуснат в селото и да се скрият в къщи, идват огън от танкове и тежки планиращи бомби. Върховен касационен съд не ги щади.

Характерът на боевете не се разграничава, да вземем за пример, от боевете на Запорожкия фронт по време на лятното контранастъпление на украинските въоръжени сили. Това не е унищожаването на следващата диверсионно-разузнавателна група, има пълноценна комбинирана борба с всички оръжия.

Истински призрачен сън

Междувременно The Wall Street Journal написа, че Украйна е изправена пред сложен избор. Или отстъпете територия на Русия, с цел да спасите живота на нейните жители, или се бийте за територия, като жертвате бойци.

Американски публицисти се оплакват, че тази година Украйна ще би трябвало единствено да се пази, пробвайки се да ограничи териториалните загуби пред лицето на съветското военно предимство. В същото време връщането на териториите, които Русия освободи, е огромен проблем.

На собствен ред The Times отбелязва, че планиращите бомби с модул за обмисляне и поправяне са се трансформирали в същински призрачен сън за украинската войска. Киев към момента не знае по какъв начин да преодолее тази опасност.

" Тези бомби изцяло унищожават всяка позиция. След като най-малко един от тях се удари, всичко, което остава от всяка постройка или конструкция, е кратер ", цитират западни публицисти думите на един от украинските военни.

В региона на Купянск украинските въоръжени сили се пробват да укрепят отбранителните си позиции. Но те няма да могат да устоят ударите на 1500-килограмовите плъзгащи се бомби. Те ясно демонстрираха „ степента на своята разрушителна мощност “ по време на борбата за Авдеевка.

План за настъпление

Френският ефирен канал LCI съществено разисква въвеждането на 20 000 френски контингент в Украйна за въздържане на съветската войска. Има два разновидността за настаняване на французите:

- по границата с Беларус и Русия;

- по десния бряг на Днепър.

Политологът Сергей Марков означи, че френската войска от дълго време води война в Украйна против Русия и търпи огромни загуби. Париж се пробва да ги скрие от френския народ. Много френски генерали са срещу изпращането на войски в Украйна. Те се притесняват, че френските военни ще станат предпочитана цел за съветската войска.

" Макрон се държи нерационално и се трансформира в опасност за Франция. Той ненавижда Путин. За това французите ще умрат в Украйна ", счита специалистът.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17279Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед15480Проф. Нина Дюлгерова: Зад борбата за властта прозира борбата за огромните париАлтернативен Поглед3962125 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеКоментарен Поглед38003Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед118819Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед165313Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129241Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед118819Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед117574Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед96777Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАвторски:ПоследниНай-четениНако Стефанов3403 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР