Древното царство на Аксум, сега част от Етиопия, е една

...
Древното царство на Аксум, сега част от Етиопия, е една
Коментари Харесай

Ето къде са най-недостъпните църкви в света

Древното царство на Аксум, в този момент част от Етиопия, е една от първите народи в света, които одобряват християнството. Религията заема значима позиция през 330 година сл. Хр., когато крал Езана Велики я афишира за държавна вяра и подрежда построяването на внушителната базилика " Света Мария от Тсион ".

До пети век мисионери популяризират вярата надълбоко в планинската провинция. Монасите превеждали Библията и други религиозни текстове от гръцки на етиопски, позволявайки на локалните поданици, които не могат да четат гръцки, да научат за християнството.



С повишаването на популярноста на християнството серия от грандиозни църкви и манастири са издигнати на високи върхове или са изкопани в твърди скали, доста от които към момента се употребяват и през днешния ден, показва Amusing Planet.

Тези антични църкви постоянно са строени на извънредно недостъпни места. Добър образец за това е Abuna Yemata Guh в Северна Етиопия.



Тази черква от пети век е кацнала на близо 200 метра височина, издълбана във отвесна канара.



За да доближи до нея, човек би трябвало да се изкачи - без защитни средства - по тесни скални первази и да прекоси неравномерен спонтанен мост.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР