Древният славянски обичай за изпращане на зимата Масленица ще бъде

...
Древният славянски обичай за изпращане на зимата Масленица ще бъде
Коментари Харесай

В Камчия посрещат пролетта със славянския обичай Масленица

Древният славянски бит за изпращане на зимата Масленица ще бъде маркиран на 14 февруари в Частното приблизително учебно заведение „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. В Русия Масленица е един от най-тачените фамилни празници.

Продължава цяла седмица, а на финала, също като на Сирни Заговезни се желае и се дава амнистия. Организаторите канят всички искащи да се включат в празника, за който приготвят доста игри и пиршество с обичайните блини. Домакините ще се състезават за най-добре украсена класна стая и най-богата софра с блюда, сервирани на Масленица и Сирни заговезни, а призьорите ще излъчи жури, отпред с космонавта Красимир Стоянов. Той ще поздрави и всеки от класовете с радостна скоропоговорка.

Кукерски игри и запалване на сламеното плашило на зимата ще са измежду най-атрактивните изненади на празника. Участниците в него ще могат да се включат и в съревнования по дърпане на въже, скачане с чували и щафета със сурови яйца, анонсираха уредниците от Международния център „Русский мир“, Славянския център и СОК „Камчия“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР