Древните руини разказват частично историята на епичните обсади и завоевания,

...
Древните руини разказват частично историята на епичните обсади и завоевания,
Коментари Харесай

Учени възстановяват епични библейски битки в новаторско изследване

Древните руини описват отчасти историята на епичните обсади и завоевания, разказани в еврейската Библия. За да " сглобят " историческите събития и да ревизират до каква степен те наподобяват на описаните в Свещеното писание, учени от Израел употребяват нова технология за датиране, съобщи Ройтерс.

Използвайки данни за антични геомагнитни полета, непокътнати с течение на времето в кирпич от обекти, унищожени от пожар, и в две сбирки от керамични предмети, учени от Еврейския университет и университета на Тел Авив са съумели да датират тези остатъци с по-голяма акуратност.

Методът е употребен и преди, само че в никакъв случай дотам.

" Тъй като разполагаме с доста огромна база данни, можем да съпоставим най-различни обекти съгласно магнитния сигнал и по този метод да реализираме извънредно прецизен способ за датиране ", споделя Йоав Вакнин от Института по археология към университета на Тел Авив, предава Българска телеграфна агенция. Резултатите от изследването демонстрират да вземем за пример, че армията на Хазаил, цар на Арамейски Дамаск, упоменат за първи път в Книгата на Царете, е виновна за разрушаването на няколко града, в това число Тел Рехов, Тел Заит и Хорват Тевет.

Колкото до актуалното му приложение Вакнин отбелязва, че магнитното поле и неговата интензивност е една от най-големите загадки, с които се сблъскват учените. По думите му тази технология може да се употребява за прогнозиране по какъв начин магнитното поле ще се промени и ще се държи в бъдеще.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР