Древните индийци и китайци не са единствените, които са открили,

...
Древните индийци и китайци не са единствените, които са открили,
Коментари Харесай

Древни славянски чакри

Древните индийци и китайци не са единствените, които са разкрили, че духовното ни тяло има своето материално изражение в разнообразни енергийни центрове върху тленното ни физическо тяло. Древните славяни, сходно на почитателите на Буда, чудесно са познавали точното местонахождение на другите психоенергетични точки в човешкото тяло.

Славянските чакри, както индийските, са точни седем. Те са ситуирани върху два канала, които минават в ляво от гръбначния дирек. Предците ни са ги наричали „ Дървото на Радогор “. Смятало се е, че по единия от тях се движи силата на Вселената. Това е потокът, който идва надолу към нас от Космоса.

По другия канал се движи силата на Земята, която се издига нагоре към Космоса. Когато двата потока са уравновесени – тялото и душата на човек се намират в естетика и равновесие.

Посветените в това древнотракийско обучение са били в положение да трансформират центъра на тежестта си, като по този метод станат леки като перце или тежки като непоклатима канара.

Седемте славянски чакри носят седем звучни славянски имена, които са описателни и лесни за запомняне. Всяка от чакрите се характеризира със лично спектрално лъчение – има друга астрална светлина. Въздействието върху една или друга чакра, оказва доста мощно влияние не просто върху здравето на човек, само че и върху вътрешния му мир и равновесие

Славянска чакра Зарод – Червено колело

 Славянски Чакри

Първата славянска чакра се намира в края на гръбначния дирек. В нея е съсредоточена цялата сила, нужна за оцеляване на индивида и неговия жанр. Не става дума просто за виталност или пристрастеност, а за битка за одобряване и победа над останалите. Тази чакра дава отговор за работата на опорно-двигателния уред. Цвета ѝ е яркочервен, кондензиран и пулсиращ.

Славянска чакра Корем

Този психоенергичен център е обагрен в блестящо оранжево и се намира тъкмо под пъпа. Той дава отговор за пристрастеността, потентността, половата мощ. Корем е директно обвързван с гениталиите или така наречен родови органи.

Чакра Ярло

Намира се в тъкмо в региона на слънчевия сплит. Тази жълта на цвят чакра дава отговор за волята ни и за силата на желанията ни. Не става дума единствено за първичните потребности от храна и вода, само че и упоритостите и волята ни за реализиране на сложени материални или духовни цели. Чакрата Ярло дава отговор за работата на храносмилателния тракт, червата, както и процеса на усвояването на питателните субстанции.

Чакра Сърце

 Древни Славянски чакри

Чакрата сърце се намира в гръдния панер. Тя е изумрудено зелена на цвят. Отговаря за възприятията, за любовта. На физическо равнище дава отговор за органите в гръдната празнина. Когато не можете да намерите любовта или не успявате да се задомите – би трябвало да се погрижите до отворите чакрата си Сърце.

Чакра Гърло

Чакрата гърло се намира в региона на щитовидната жлеза. Небесносиня на цвят е и дава отговор извънредно за креативното начало, комуникативността и смелостта. Древните славяни са вярвали, че тя дава отговор за сетивните органи. Проблемите в тази чакра могат да доведат до понижено подушване или усещане, някаква степен на загуба на зрението или усета, както и глухота.

Чакра Трето око

 Нострадамус

Психоенергетични център Трето око се назовава Чело и се намира навръх челото. Той е наситено наследник на цвят и дава отговор за развиването на интелекта, ясновидството, разсъдъка и умеенето ни инстинткивно да прозираме бъдещето или да научаваме секрети, скрити в предишното. Това е чакрата на шаманите и ясновидците.

Чакра Извор – Колород

Тази чакра се намира в региона на темето. Това е директната ни връзка с Небесата. Древните славяни са вярвали, че точно посредством тази чакра сме осъществявали връзка с боговете и сме получавали видения за техните стремежи и проекти. Наричана още „ органът на благочестието “ – виолетовата чакра Колород дава отговор за психическото ни здраве, управлява работата на хипофизата и управлява положението на кората на основния мозък.

Хората, които страдат от разнообразни душевен болести, имат мощно нечиста или даже изцяло затворена чакра Извор. При хората, които имат мощно изразена чакра Колород /извор/, доста постоянно се следят свръхестествени качества за гадаене и прозиране в бъдещето. Типични представители на изразена чакра извор са Ванга и Нострадамус или даже библейският оракул Исая.

Вижте още:

- Възстановете салдото на чакрите;

- Изчистване на чакрите със Селестит;

- Как да влияем на чакрите си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР