Древните египтяни са били една от най-развитите цивилизации не само

...
Древните египтяни са били една от най-развитите цивилизации не само
Коментари Харесай

Познанието на древните египтяни: Ето по колко пъти се прераждаме

Древните египтяни са били една от най-развитите цивилизации освен за времето си, само че и като цяло. Техните вярвания и знание и до ден-днешен впечатляват хората и учените надълбоко. Познанието им във връзка с гибелта и преражданията се свързва и с вярванията им, несъмнено. Днес ще ви представим гледната точка по тези въпроси на античните египтяни.

Абидос е последната столица на египетската империя и е мястото, на което се намира храмът, който споделя историята на човешкото прераждане. Храмът е издигнат от фараон Сети I и сина му Рамзес II. В храма има 36 колони, които поддържат тавана на залата, която разкрива познанията на египтяните за Космоса, Вселената и гибелта.

Според египтяните духът на всеки човек минава през процеса на прераждане в границите на 1 галактически цикъл. Космическият цикъл съгласно тях съставлява една обиколка на Слънчевата система към централното Слънце на галактиката. Обиколката продължава съвсем 26 хиляди години, а през това време нашата планета минава през всички 12 съзвездия. Благодарение на това, човешкият дух съумява да усвои силите на всяко съзвездие.

За това време духът на всеки от нас се преражда 700 пъти.

 Познанието на античните египтяни: Ето по какъв брой пъти се прераждаме

Целта на тези прераждания е да може духът посредством прекарванията си на Земята да научи и усвои законите и полезностите на Вселената. Когато духът завърши с преражданията, т.е. когато се е научил на почитание, примирение, благополучие и естетика, той продължава напред.

Продължаването напред се показва в превръщането на индивида в безсмъртно творение, което не зависи от материята и времето. Когато продължим напред, съгласно египтяните, ние получаваме нова орис, която би трябвало да осъществим и човешката гибел е просто преходът към нея.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР