Древни амфори разкриха, че хората на територията на Китай са

...
Древни амфори разкриха, че хората на територията на Китай са
Коментари Харесай

Китайците варили бира по два начина преди 6000 години

Древни амфори разкриха, че хората на територията на Китай са варили бира по два метода преди 6000 години, с цел да получат друго алкохолно наличие, заяви в. "Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.

За единия способ са употребявали покълнало просо, семена от трева и ориз. Така бирата е ставала по-слаба.

При другия са употребявали започващ сътрудник, плесенясала трева и зърна.

В България към този момент се създават над 120 марки бира

Учени от Станфордския университет са изследвали части от девет неолитни амфори, употребявани за превозване на бира, вино и зърно. Така са определили двата пивоварни метода.

Възможно е хората Яншао в Динцун да са правели опити по какъв начин да получат по-добра бира, или да са варили няколко типа алкохол за разнообразни цели. Хилядолетия по-късно, двата метода са разказани в литературата, като по-слабата напитка е наречена "ли ", а по-силната "цзю ".

Производството на алкохол от зърнени култури е на два стадия. При първия скорбялата се хидролизира до захари, подобаващи за ферментация благодарение на ензими. Вторият стадий е самата ферментация, при която дрожди преобразуват захарите в етилов алкохол и въглероден окис.

При варенето на бира с малц тези процеси се правят без значение, един след различен. При потреблението на започващ сътрудник те са едновременни.

В Русия няма бира
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР