Древна гигантска структура, открита в Млечния път, ще подобри разбирането

...
Древна гигантска структура, открита в Млечния път, ще подобри разбирането
Коментари Харесай

Астрономи откриха древна гигантска структура в Млечния път

Древна гигантска конструкция, открита в Млечния път, ще усъвършенства разбирането за това по какъв начин са се формирали звездите и галактиките, написа Юнивърс тудей.

Преди към 13,8 милиарда години Вселената се ражда вследствие на мощна детонация. 370 000 години по-късно в нея се образува водород - градивният детайл на звездите, който в техните дълбини дружно с хелий образува тежки детайли.

Водородът и до момента остава най-разпространеният детайл във Вселената. Отделните облаци от водороден газ в междузвездната среда обаче са сложни за разкриване. Това на собствен ред затруднява проучването на ранните етапи на звездообразуване, което може да даде насоки за еволюцията на галактиките и целия Космос.

Международен екип, управителен от учени от Института по астрономия " Макс Планк ", оповестява за откриването на солидна нишка от атомен водород в Млечния път, която ще усъвършенства разбирането за образуването на звездите и галактиките . Наречена Маги, тя се намира на към 55 000 светлинни години и е една от най-дългите структури, следени в миналото в нашата вселена.

Най-големите известни облаци от молекулярен газ нормално са с дължина към 800 светлинни години. За съпоставяне - дължината на Маги е 3900 светлинни години, а широчината на структурата е 130 светлинни години.

Процесът на преобразяване на атомния водород в молекулярен към момента не е изцяло обяснен, което прави това изобретение изключително скъпо.

Изследователите са стигнали до заключението, че Маги е интегрална структур а с почти идентична скорост на газа в другите области. Те също по този начин са забелязали, че газът е съсредоточен в разнообразни точки по продължение на нишката в огромни облаци. Именно в тези среди атомният газ последователно ще кондензира в молекулярна форма, считат учените.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР