Древен Египет си остава една от най-богатите и вдъхновяващи части

...
Древен Египет си остава една от най-богатите и вдъхновяващи части
Коментари Харесай

Световно известен археолог разгадава последните мистерии в Сакара

Древен Египет си остава една от най-богатите и вдъхновяващи елементи от историята. От 7 март в 21:00 часа Viasat History се завръща в Египет с завладяваща нова поредност - „ Египетските гробници: Удивителната задача ", в която наблюдаваме тримесечни разкопки, разкриващи изцяло недокоснат гробен комплекс в Сакара.

Тази премиера дава началото на графа: "Сезон на Египет " с асортимент от най-хубавите документални филми от всички аспекти на археологическите завършения в Египет през вековете. Всеки работен ден от понеделник, 7 март, в 21:00 часа по Viasat History. Египетските градежи са цялостни с неразгадани секрети, а заровени съкровища чакат да бъдат открити. Винаги в търсене на нови находки, световно-известният археолог Д-р Захи Хауас подхваща три-месечни разкопки, с цел да открие някои от неразкритите загадки на Сакара.

Новият филм в две елементи „ Египетските гробници: Удивителната задача “ дебютира по Viasat History на 7-ми март с едно удивително изобретение: изцяло недокоснат траурен комплекс, заровен надълбоко под пясъците в основата на пирамидата на крал Тети. Пълен със съкровища и изключителна артефакти, обектът има голям капацитет за египтологията. С извънреден достъп до тази експедиция, CGI, 2D компютърни графики, 2D и 3D картографиране, рентгенов разбор, фотоси онлайн, както и изявленията с интернационалните специалисти, както в лаборатория, по този начин и на терен, този документален филм демонстрира по какъв начин екипът съумява да отвори всеки саркофаг, с цел да изследва мистериите на некропола и да разбере кой е бил заровен тук преди повече от 3000 години. В първия епизод Захи Хауас и екипът му от египетски учени стартират задачата си в Сакара.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР