Дрес код:Синьо е обявен в Медицински университет-Пловдив за 14 ноември

...
Дрес код:Синьо е обявен в Медицински университет-Пловдив за 14 ноември
Коментари Харесай

„Дрес код: Синьо” в Медицински университет Пловдив в Световния ден за борба с диабета – 14 ноември

„ Дрес код:Синьо ” е разгласен в Медицински университет-Пловдив за 14 ноември (вторник) – Световния ден за битка с диабета. Той се отбелязва всяка година на тази дата по решение на Международната диабетна федерация и Световната здравна организация в отговор на възходящата паника за бъдещето на милионите хора, страдащи от болестта.

 „ Дрес код: Синьо ” в Медицински университет Пловдив в Световния ден за битка с диабета – 14 ноември

Логото на Световния ден за битка с диабета е кръг, символизиращ живота и здравето, а синият му цвят отразява небето, еднообразно за всички народи. Синият кръг е знак на обединяването на международната диабетна общественост в отговор на диабетната пандемия. Ежегодно студентите от Медицинския факултет на МУ-Пловдив притеглят вниманието на необятната общност към сериозните проблеми на все по-разпространеното обществено значимо заболяване – диабета, посредством организирането на известни начинания, лекции и интензивно присъединяване в акции.

 „ Дрес код: Синьо ” в Медицински университет Пловдив в Световния ден за битка с диабета – 14 ноември

За своята акция студентите разчитат на дейната поддръжка на водещия ендокринолог и учител – професор доктор Мария Орбецова. Началникът на клиниката по ендокринология и заболявания на обмяната ще изнесе от 17.30 часа във вторник лекция на тематика „ Гестационен диабет ”, в която ще показа по какъв начин диабетът въздейства на женското репродуктивно здраве, и заплахите, които крие диабетът развъртян по време на бременност, наименуван „ гестационен “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР