Дрехите са едни от тези покупки, без които можем да

...
Дрехите са едни от тези покупки, без които можем да
Коментари Харесай

Как да се грижим правилно за дрехите си

Дрехите са едни от тези покупки , без които можем да минем и този месец, само че все се оказва по този начин, че част от заплатата ни е отишла за тях. Ако не обичаме да даваме пари за маркови модели, то тогава несъмнено знаем по какъв начин някои облекла много бързо се оказват негодни за носене по една или друга причина.

Със сигурност част от виновността е на некачествените материи и изработки, само че е значимо да знаем и по какъв начин вярно да се грижим за дрешника си , с цел да не се постанова постоянно да изхвърляме от него и още по-често да го попълняме.

Ето няколко значими съвета, които подсигуряват по-дълъг живот на облеклата. Спазването им се отразява добре както на бюджета ни, по този начин и на природата.

Детайлите

Проблемите с облеклата стартират още в магазина. Дори да не си купуваме модели на скъпи марки, значимо е да обръщаме внимание на направата. Ако шевовете се разплитат, има стърчащи конци, а материята е толкоз тънка, че прозира - едва ли ще устоят на дълго носене.
 Снимка 438009

Материите

Колкото и да сме фенове на естествените, синтетичните устоят по-дълго. Памукът се износва по-бързо от полиестера, само че пък ни дава повече улеснение при носене. Има и един различен минус на изкуствените материи - при пране те изпускат микро нишки, които замърсяват природата.

Прането

Начинът и честотата на разчистване на облеклата са все по-актуална тематика в последно време. Особено след съвета на Стела МакКартни да не перем облеклата си. Ние не сме чак толкоз крайни и съветваме това да става единствено когато в действителност е належащо. Идеята, че не можем да облечем една дреха два пъти без да я изперем води единствено и само до нейното по-бързо изхабяване.
 Стела Маккартни, съветът на дизайнерката и би трябвало ли да спрем да перем облеклата си
Трябва ли да спрем да перем облеклата си

За какво не се замисляме, когато пускаме пералнята

Дрехите се перат, когато има същинска нужда от това. Ако просто не миришат добре, по-добре да ги оставим да се проветрят на балкона да вземем за пример. А деликатните тъкани е най-добре да се почистват на ръка.

Ако дрехата има очевидно петна , по-добре да ги почистим на ръка или да я накиснем. Бельото, чаршафите и завивките е добре да се перат на най-малко 60 градуса, с цел да може всички бактерии да бъдат почистени добре.

Съхранението

То е не по-малко значимо за положителния тип на облеклата ни. Най-важното е да осигурим задоволително място, с цел да не бъде всичко натъпкано в дрешника. Всичко би трябвало да бъде подредено по този начин, че да можем да виждаме всяка една дреха, която притежаваме.

В противоположен случай ограничаваме ежедневния си избор до няколко, които по-бързо се захабяват, а други събират прахуляк някъде по задните лавици. А скъпите облекла за специфични случаи най-добре да бъдат в обособени калъфи. За а ги предпазим от молци, можем да използваме кедър или лавандула - аромати, които насекомите ненавиждат, написа Guardian.
 Снимка 438010

Шивачите

В днешно време като че ли ни е доста по-лесно да отидем да си купим нова дреха, вместо да поправяме тази, която има потребност. Затова е значимо да имаме шивач, на които да доверяваме облеклата с негоден цип, разшит тегел или други дребни недостатъци от носене.

Допълнителна грижа

На пазара към този момент има всевъзможни препарати, които обезпечават спомагателна грижа за тъканите. Черните, белите и цветните облекла е добре да перен с разнообразни, профилирани препарати. Същото се отнася и за вълнените.

Втора приложимост

Ако преценим, че една дреха към този момент не става за излизане, това не значи, че би трябвало незабавно да я хвърлим в кофата. Най-малкото, можем да я оставим за у дома. Необходима ни е единствено дребна доза креативност и няколко хрумвания, които елементарно можем да намерим в интернет, с цел да вдъхнем нов живот на облеклата, които към този момент не бихме облекли.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР