Дрегерите, които полицията използва, за да лови надрусани шофьори зад

...
Дрегерите, които полицията използва, за да лови надрусани шофьори зад
Коментари Харесай

Шефът на КАТ пред СОС: 30% от шофьорите в София карат дрогирани -

Дрегерите, които полицията употребява, с цел да лови надрусани водачи зад кормилото, откриват приложимост на опиати 5-6 дни по-рано. Това не са водачи под наркотично влияние, статистиката е изкривена. 

Това съобщи общинският консултант от Демократична България Веселин Калановски на съвещанието на СОС, на което съветниците изслушаха шефа на КАТ в София Тенчо Тенев. Съветникът изиска данни какъв брой от актовете на КАТ падат в съда. Комисар Тенев отговори, че не разполага с точна статистика сега, само че към този момент е въведена система, при която - в случай че актът не е запълнен вярно, тя не го приема и би трябвало да се поправи. 

Почти 30% от водачите в столицата, се качват зад кормилото след използването на упойващи субстанции.  От 30 проби за опиати 5 се оказват позитивни. Това са най-вече младежи, на възраст от 18 до 35 години, сподели комисар Тенев пред СОС. Само за последните 24 часа на територията на София са хванати четирима водачи, шофиращи след употреба на опиати, и петима са използвали алкохол. От началото на годината досега са хванати 178 души, седнали зад кормилото след приложимост на наркотици. Миналата година те са били с 50 по-малко. За същия интервал водачите, каращи след употреба на алкохол, са 298. От 200 проби за алкохол 8 са позитивни.

Най-натоварените булеварди в София, на които се записват голям брой произшествия, са Околовръстното, бул. „ Цариградско шосе “ и бул. „ Черни връх “.

Комисар Тенев посочи, че от няколко дни тече засилена полицейска интервенция на територията на столицата. Над 30 екипа на Пътна полиция работят в разнообразни квартали, в това число и за провеждането на гонки. Проверките се правят всяка вечер от 8:30 до 4:00 ч. 

Той разяснява слагането на повече легнали служители на реда по булевардите. Не можем да сложим неравности на доста места, тъй като придвижването е натоварено, изясни комисар Тенев. 

За злополуката на бул. " Черни връх " и Георги Семерджиев: 

Водачът, който ръководи този автомобил, е систематичен наркоман. Свидетелството му сме го лишили за приключване на контролни точки. През 2014 година и 2016 година са му формирани досъдебни производства за това, че управлява без удостоверение за правоуправление.

Миналата седмица столичната полиция го залавя да кара след приложимост на наркотици. Отнето му е и швейцарското удостоверение за ръководство, което притежава. Същият лидер след известно време поставя подправени номера на автомобила и стартира да се движи по улиците на София, изясни още Тенчо Тенев. Той изреди и още нарушавания на Георги Семерджиев, при които столичната полиция е взела отношение. 

Не можем да огреем на всички места. Ако има опция Столична община да ни осигури малко средства и да сложим на повече булеварди стационарни камери за  снимане на скоростта, прикани той. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР