Дразни ли ви безпорядъкът вкъщи? Можете да поправите този проблем,

...
Дразни ли ви безпорядъкът вкъщи? Можете да поправите този проблем,
Коментари Харесай

4 навика за по-малко безпорядък вкъщи

Дразни ли ви безпорядъкът у дома? Можете да поправите този проблем, като въведете някои правила, които всички вкъщи да съблюдават. Това ще ви помогне да поддържате дома си чист и спретнат, без да се постанова всеки ден да подреждате и да оправяте разхвърляните неща у дома. Подреденият дом е цитадела, в която се прибирате и си почивате същински, а не се натоварвате с всекидневно почистване и нареждане. В него силата тече по друг метод.

Кои са навиците, които ще ви оказват помощ да имате чист и спретнат дом, без да се постанова да чистите и подреждате непрестанно?

Не хвърляйте пощата и листовките на плота в кухнята

Много хора хвърлят нещата, които внасят у дома непосредствено на плота в кухнята. Използваме образеца с пощата, само че това важи за разнообразни предмети – ключове, телефони, облекла, шапки, шалове, чанти, документи, брошури и какво ли още не. Много постоянно този хаос се натрупва. Въведете предписание никой у дома да не хвърля предмети, облекла и принадлежности на плота в кухнята. Поставете специфичен панер за това. Така ще ви е доста по-лесно да поддържате подредено в кухнята, а и няма да замърсявате с предмети извън в помещението, в което се храните.

Не хвърляйте всичко в килера

Ако разполагате с килер, сходно помещение или гардероб, в което складирате общо взето всичко, което не се употребява, нормално хвърляте нещата там без да ги подреждате. Признайте си го. И всякога, когато отворите вратата, нещо пада върху вас. Повтаряте си, че този уикенд най-сетне ще подредите и изхвърлите ненужните неща. Повтаряте си го и идващия уикенд и по този начин до момента в който в действителност не остане никакво място.

Въведете предписание – не хвърляйте неща в килера просто по този начин. Бъдете по-организирани. Отделете време през уикенда, в което в действителност да изхвърлите всичко излишно, а останалото подредете. След това следвайте правилото да поставяте новите неща в килера единствено съгласно подредбата, която сте въвели. Ако спазвате това предписание, няма да допускате нов хаос и ще откривате дома си по-подреден всеки ден, когато се приберете от работа.

Не хвърляйте облеклата на стола в спалнята

Почти всеки го прави това – да се прибере от работа и да захвърли облеклата си на стола. Казвате си, че ще ги приберете в дрешника по-късно, само че на следващия ден вършиме същото и хвърляте още един чифт облекла върху тези от през вчерашния ден. Така се натрупва купчина с мръсни облекла, която води до хаос и загрозява спалнята ви.

Ако сте изтощени и не ви се занимава всеки ден с подробно нареждане и подбиране на облекла, просто отредете един долап или панер, в който да слагате мръсните облекла. Така хем няма да се постанова да подреждате особено облеклата, хем ще ви е по-лесно да ги съберете за идната пералня, а в спалнята ви няма да царува безпорядък.

Не носете у дома предмети, за които нямате място или от които нямате потребност

Ако се придържате към това предписание, ще ви е по-лесно да поддържате дома си спретнат и чист. Не правете недомислени покупки. Не се впускайте в импулсивно извършване на покупки, а постоянно обмисляйте авансово от какво имате потребност. Това освен ще ви спести безпорядъка, само че и финансови средства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР