Драстично се е увеличил броя на африканците, които опитват да

...
Драстично се е увеличил броя на африканците, които опитват да
Коментари Харесай

Все повече африканци опитват да влязат нелегално в САЩ през Мексико

Драстично се е нараснал броя на африканците, които пробват да имигрират в Съединени американски щати през мексиканската граница, осведоми БГНЕС по материал на BBC.
Американските митници и граничен патрул (CBP) оповестиха, че единствено службата основана в Дел Рио, щата Тексас, е арестувала 500 африканци за една седмица. Повечето от тях били жители на Ангола, Камерун и Република Конго. Миналата седмица проведена група от 116 африканци пристигнали на границата сред Мексико и Съединени американски щати и подали молба за политическо леговище.
Освен всичко друго, граничарите в Тексас изпитват съществени компликации с езиковата преграда и културните разлики, сподели командирът на граничната работа в Дел Рио Раул Ортис. Службите показват, че изпитват " обезверена потребност от доброволци говорещи френски " и оповестиха, че работят с кметствата на близките градове, с цел да намерят къде да настанят африканците.
Американските чиновници били още по-изненадани, когато разбрали по какъв път са пристигнали имигрантите на границата. Някои от тях обяснили, че са пътували до Бразилия, откъдето са почнали 8000-километрово напредване на север. Такова пътешестване лишава няколко месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР