Драстично предколедно увеличение на цената на водата от 1 януари

...
Драстично предколедно увеличение на цената на водата от 1 януари
Коментари Харесай

Кубик вода във Варна ще струва 3,21 лв от новата година

Драстично предколедно нарастване на цената на водата от 1 януари одобри КЕВР. В половин България цената й ще надвиши 3 лв.. Цената нараства от половин до 10 % в другите градове на страната, написа Dnews.bg.

В 10 области на страната хората ще заплащат над 3 лева за кубик - във Варна тя ще коства 3,21 лева - нарастването е с 12 стотинки от 3.09 лева, в Добрич – 3,45 лева, във Враца – 3,27 лева, в Ямбол – 3,03 лева

Най-скъпа ще е водата в Шумен – 3,54 лева

Въпреки водния режим и бедственото състояние в Перник, водата там ще нарастне с 3,8%. Най-голям е скокът в Кърджали – с съвсем 10 на 100. 

От идната година столичани ще заплащат по 2,76 лв.. за кубик вода, което е към 7% нагоре. Факт е и повишаването в Перник, макар уверенията на районния министър Петя Аврамова, че това няма да се случи. Гласуваното нарастване за миньорския град е с 3,8%, с което цената на водата става 2,42 лева на кубик. Перник е на режим от 18 ноември. От 21 декември там е оповестено и бедствено състояние, което е в действие до 29 декември, само че при нужда срокът може да бъде продължен.

Най-сериозно е повишаването на водата в Кърджали – с близо 10 на 100. Въпреки това цената там остава по-ниска в съпоставяне в доста други градове – 2,61 лева

Освен в София, с към 7% се подвига цената на водата във Видин и в Русе. Най-малко ще е повишаването в Пловдив, само че вместо авансово оповестените 0,1 %, то ще е с 0,5 на 100.

С вчерашното решение на КЕВР са изменени цените на ВиК услугите на операторите в 24 области на страната, като влизат в действие от 1 януари 2020 година Увеличението, което е по-голямо от авансово оповестеното, от енергийния регулатор оправдаха с ноемврийската инфлация, която не била регистрирана по време на разискването през предходната седмица.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Чичо (преди 4 секунди) Рейтинг: 19588 | Одобрение: 1203 Гарантирано от ГЕРБ.  Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР