Драстично поскъпване на водата от началото на годината. В някои

...
Драстично поскъпване на водата от началото на годината. В някои
Коментари Харесай

Рекордно поскъпване на водата в няколко града у нас

Драстично повишаване на водата от началото на годината. В някои райони в страната скокът е рекорден. Най-скъпа вода ще заплащат жителите на градовете Силистра, Разград и Смолян. Това е реалност след утвърдените цени на Комисията за енергийно и водно контролиране.

Рекордно е покачването в Силистра - 5,28 лева с Данък добавена стойност за кубик. В Разград водата ще коства 5,19 лева за кубик. Жителите на Смолян ще купуват водата на цена 4,59 лева за кубик. Навсякъде следващото нарастване бе посрещнато с неодобрение.

Селиме Кючукова от Кубрат живее единствено с щерка си, споделя NOVA. Сметките ѝ за ток и вода към този момент са съвсем изравнени. За да оцелее дребното ѝ домакинство, тя ще би трябвало да стяга още колана.

Трудно смогват и останалите семейства в разградска област, счита кметът на Кубрат Алкин Неби. Според градоначалника цената на водата не е обществено търпима. Затова още при предходното нарастване на цената на водата, той я оспорил в съда.

„ С решение на Общински съвет бе признато да не се покачва цената на водата, тъй като като качество няма смяна, а имаме покачване. От тая позиция взехме решение да протестираме, само че без резултат. Отговорът беше „ Кметът не е страна ”, сподели Неби. По думите му огромният проблем е, че поради неприятната преносна мрежа доста вода изтича в канала, а пари за поправки няма.

Заради повишаващите се цени земеделските производители в района вършат лични сондажи за напояване. В същото време зачестяват и кражбите на вода. През тази седмица служители на реда от Кубрат открили, че 71-годишен мъж е употребявал характерни съоръжения, с цел да причисли непозволено къщата си към водопреносната мрежа.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР