Драстичен ръст в продажбите на електромобили у нас от началото

...
Драстичен ръст в продажбите на електромобили у нас от началото
Коментари Харесай

Драстичен ръст в продажбите на електромобили у нас

Драстичен растеж в продажбите на електрически автомобили у нас от началото на година. В същото време пазарът на коли на бензин и дизел в Европейския съюз се свива през последните месеци, регистрират производителите.

„ Много дребен растеж на фона на Норвегия. Там новите покупки над 50% са чисто електрически. В Холандия до 20%. В България растежът е доста огромен, може би има удвояване, само че той е от доста дребна база. Ако продажбите са били 500 преди 3-4 години, в този момент са 2000. Но имаме доста по-добра съразмерност от Германия на зарядни станции с електрически автомобили. Имаме и нещо, което е малко спорно – имаме доста по-голяма порция несубсидирани коли по отношение на субсидирани “, сподели ръководителят на Асоциацията „ Електрически транспортни средства “ Мартин Заимов в студиото на „ България заран “.

А в страната ни има под 0,5% електрически автомобили по отношение на Европа.

„ Средното в Европа е 1%. Броят в България е изцяло съпоставим със Сърбия, Румъния, Гърция. Тези частици, които са доста нездравословни за човешкото здраве, са на височината на децата. И в Германия има проучвания, които демонстрират напълно ясно вредата от колите, даже от новите, които имат по-малки излъчвания “, добави Заимов по Bulgaria ON AIR.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР