Драмите и скандалите около отбора на Yamaha в MotoGP продължават

...
Драмите и скандалите около отбора на Yamaha в MotoGP продължават
Коментари Харесай

Нови драми за Yamaha във Валенсия

Драмите и свадите към тима на Yamaha в MotoGP не престават да идват една след друга по време на първия от два спортни уикенда на пистата „ Рикардо Тормо “ край Валенсия.

След като първо те бяха разследвани и осъдени за незаконни модификации по техните мотори след откриващата сезона Гран При на Испания на „ Херес “ през юли, след това и несигурността около присъединяване на Валентино Роси в старта за ГП на Европа поради прекарания от доктора ковид, късно нощес стана ясно, че има нов взрив на болестта в тима на японците.

Five Yamaha MotoGP Group Members Retire From the European and Valencia GP

| |
— Monster Energy Yamaha MotoGP (@YamahaMotoGP)
Първата позитивна проба пристигна от член на екипа на Маверик Винялес. Това сложи под сериозен въпрос присъединяване на испанеца в тазседмичното съревнование, както и в това за Гран При на Валенсия идната седмица, заради опасенията, че той ще би трябвало да бъде карантиниран. Все отново Винялес ще може да вземе присъединяване в конкуренцията, в която ще потегли от пит лейна поради наказване за спомагателен мотор. Испанецът се размина с карантината, защото управляващите в Иберийската страна одобриха неговото мнение, че той не е бил в непосредствен контакт със своя инженер без да носи нужната защита.

За сметка на това други четирима членове на тима на Yamaha ще би трябвало да влязат в единствено изолираност, като един от тях е мениджърът на отбора Масимо Мерегали, който ще би трябвало да пропусне и двата уикенда на „ Рикардо Тормо “ преди вероятно да се завърне в този за Гран При на Португалия на „ Портимао “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР