Драматична сценасе разигра на пореднотозаседаниесрещу 19-годишната Ивет Стайкова,подсъдима заубийството на

...
Драматична сценасе разигра на пореднотозаседаниесрещу 19-годишната Ивет Стайкова,подсъдима заубийството на
Коментари Харесай

Ивет, обвинена за убийството на актрисата Виолета Донева, удряла и обиждала и другата си баба

Драматична сцена се разигра на следващото съвещание срещ у 19-годишната Ивет Стайкова, подсъдима за убийството на баба си актрисата Виолета Донева . Днес беше разпитана другата й баба - майката на майка й - Севдалина Илиев а.В края на разпита старата жена, която мъчно се придвижваше, попита съдията Милен Михайлов дали може да хване ръката на внучката си. Той й позволи, а Ивет се хвърли в прегръдките на баба си, написа „ 24 часа “.

„ Как стигнахме дотук “, попита я през сълзи дамата, до момента в който я целуваше. От своя страна тийнейджърката й целуна ръка.

„ Беше отлична ученичка, интелигентна, умна, възпитана, слънчево дете, къде отиде това дете “, сподели пред съда бабата на Ивет - Севдалина Илиева.

Последната среща сред двете била на 9 август предходната година, когато момичето си тръгнало от вкъщи на баба си след " ужасяващ скандал ".

По това време Ивет живее при Севдалина. Към се 17:00 ч. на 9 август 2022 година се обадила по телефона на баба си, с цел да каже, че ще се прибере, с цел да вземе облекла. Възрастната жена я помолила да си пристигна, с цел да поговорят. Ивет се прибрала към 23:00 ч.

„ От вратата гледаше необичайно, все едно не съм аз, а някой непознат човек. Влязохме в хола, предложих й да поговорим. Бях потресена от това, което виждах. Тя ме гледаше като че ли не ме познаваше. Започна скандал , сподели доста неприлични думи . Удари ме, блъсна ме . Разтърсих я, споделих й: Срещу теб стои баба ти . Тя ме блъсна отново, крещейки: Махай се. Понеже вървя по-бавно, ме избута към вратата. Не бях изплашена за живота си, а ядосана в какво се трансформира моето дете “, разказа последната им среща Севдалина Илиева.

На идващия ден Ивет й написала есемес, с цел да я попита по какъв начин е. Баба й дала отговор, че в случай че се върне в нейния дом, желае да се лекува. Повече не я видяла, само че се чували по телефона. Препоръчала й да отиде при майка си или при татко си, само че Ивет я попитала: " Какво да върша там? "

Семейството на Ивет схванало, че момичето взима опиати през 2017 година Всички я съветвали да се лекува. " Чудехме се какво да създадем, само че разчитахме доста на доктор Петър Василев (б.р. това е психиатърът , който в продължение на три години е провеждал сеанси с Ивет. Целта им била да я стимулира да се лекува. Той също беше разпитан през днешния ден на делото.) Тогава стартира и смяната в характера на Ивет, боядиса си косата в лилаво, стартира да се кара с околните си, отговаряше им: Така желая, по този начин ще направя. Нещата потеглиха надолу ", разказа обстановката баба й.

На 29 юли 2022 година Ивет се обадила на баба си, с цел да й каже, че няма къде да живее. " Оставам на улицата ", обяснила тогава тя. Дотогава за известно време била на квартира. Възрастната жена й споделила да отива при тях, а дядо й я предизвестил " да се прибира в точния момент и никакви опиати ".

На идната вечер към 21:00 ч. Ивет отново се обадила. " Бабо, вземи такси и ела, аз съм на едно извънредно място " , спомня си баба й.

Оказала се в болничното заведение за психологично здраве на Сточна гара . На 1 август към този момент била в дома на баба си и дядо си, само че незабавно излязла да види приятелите си и вечерта не се прибрала.

" Нито един път не се прибра за дълго, хапне и незабавно излиза ", описа още баба й.

Съдът, както й юристите, питаха баба й дали ставала нападателна. Тя разказа случки, за които към този момент описа и майка й. На 25 май м.г. да вземем за пример желала да скача от балкона дружно с майка си. На 28 май отново имало огромен скандал. Биела майка си.

По думите доктор Петър Василев, майката на Ивет била доста разтревожена за положението на детето й . Той обаче не говорел с момичето за опиати, а задачата му била да я стимулира за лекуване. В оня миг тя не можела да влезе в болница, тъй като била доста подвластна, а оттова идвали и психологичните й проблеми.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР