Драматична е била сутрешната среща между лидерите на ГЕРБ. ПП

...
Драматична е била сутрешната среща между лидерите на ГЕРБ. ПП
Коментари Харесай

Пеевски предупредил ПП: Ако не ни подкрепите, влизате с БСП, Възраждане и ИТН в коалицията Путин

Драматична е била утринната среща сред водачите на ГЕРБ. Политическа партия и Движение за права и свободи, на която внезапно държавното управление на Денков приело да окаже напън върху " Лукойл "  да заплати 500 млн. лева налози, научи Епицентър. бг.

 

До последно министър председателят Денков, финансовият министър Асен Василев и Кирил Петков бранили ползите на компанията.

 

" Ако тези налози не бъдат импортирани до вторник, както още 1 милиарда лева вноски във фонда за енергийна сигурност, ние внасяме предложение дерогацията за съветския нефт да се спре една седмица по-късно ", декларирал с безапелационен звук Пеевски.

 

И пояснил на Кирил Петков и Асен Василев: " Ние с ГЕРБ нямаме болшинство, имаме единствено 105 гласа, в случай че вие застанете срещу нас - то ПП-ДБ, ще влезе с " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ в коалиция " Путин ".

 

" Малко по-късно станало ясно, че   " Лукойл " както не желаеха да си заплащат налозите, по този начин след предлагането на ГЕРБ и Движение за права и свободи до седмица да отпадне дерогацията, от рафинерията през вчерашния ден били споделили на премиера, че ще си платят над 500 млн. лв. налози, които се пробваха да скрият от българските жители ", сподели съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски след лидерската среща в Народното събрание. 

 

Източници на Епицентър. бг разкриха, че опасността на ГЕРБ и Движение за права и свободи стреснала кабинета и тази нощ министър председателят Денков посредством началника на кабинета си Модев незабавно са звънели на шефовете на " Лукойл " за бърза реакция.

 

И тази заран персонално дал дал увещание за внасянето на налозите от страна на „ Лукойл ”. 

 

Остава мистерия обаче по какъв начин от 700 млн. лева налозите на " Лукойл " станаха 500 млн. лева, сподели Делян Добрев

 

" Важното е, че след опасността за лишаване на дерогацията, държавното управление даде обещание да съблюдава закона ", акцентира депутатът от ГЕРБ, който заплаши, че в случай че това не се случи ще внесе за четвърти път предложение за събаряне дерогацията на " Лукойл ".

Пеевски повтори, че след вторник незабавно би трябвало да си съберат парите от " Лукойл " и незабавно да се дадат обезщетения за хората. " Ако " Лукойл " си спазят обещанията, дерогацията остава, тъй като тя е в интерес на българските жители ", добави той. 

 

„ Направихме сметка какъв брой налози не са внесли " Лукойл " - към август това са 622 млн. лв. - това прави по 73 стотинки за хората да си получат за бинзин и дизел ", сподели Делян Добрев.

 

" Г-н Петков чака измененията, които се уточнихме, да му бъдат изпратени до края на деня, с цел да ги внесем дружно. Ние поискахме тази среща и да ни обяснят. Те ни убедиха в това да не внасяме тези 7 дни за лишаване на дерогацията. Даваме късмет на кабинета да извърши това, което даде обещание ", изтъкна Пеевски.

 

Ако това не се случи, всички ще видят по какъв начин в ръководството работи обединението " Путин ", безапелационен бе той. 

 

В петък Народното събрание ще заседава изключително - поради ветото на президента и отваряйки енергийния закон, ще стане допустима отстъпката от 73 стотинки за литър гориво.

 

" Няма да има нотификациа в закона за събиране на таксите. И 73 стотинки ще бъдат прибрани за страната. Реално с превъзмогване на ветото ще можем да ги събираме незабавно. Но ще създадем деяние от януари да е със задна дата и това прави над 1 млрд лева ”, сподели Пеевски.

 

Остава да виси въпросът за какво „ Лукойл “ не заплаща, откакто има решение на страната и къде са 2,8 милиарда лв., които трябваше да са влезнали във Фонда за гарантиране на енергийната сигурност на България.

 

“Защото “Лукойл ” заплаща на някой различен, с цел да не заплаща на страната. Това е въпросът за милион $. Митниците са на послушание на финансовия министър. Нали те би трябвало да съберат тези пари. Защо не ги събират, а се оправдават, че има някакви известия от Европейската комисия. Това са си ваши вътрешни проблеми на министерството на финансите. Съберете си парите… Но те не го вършат. Асен да каже за какво? ”, разяснява пред Факти енергийният специалист Красимир Манов. И акцентира: “Асен Василев и всички към него в този кабинет са следващите прислужници на съветските ползи в България ”.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР