Драмата с Новак Джокович изглежда няма край! След като сръбският

...
Драмата с Новак Джокович изглежда няма край! След като сръбският
Коментари Харесай

Драма без край: Манипулиран ли е тестът на Джокович?

Драмата с Новак Джокович наподобява няма край! След като сръбският тенисист беше депортиран от Австралия, а визата му анулирана, английското издание Би Би Си се зае да проверява истинността на предоставените от него документи на локалния съд.

Интерес провокира въпросният позитивен PCR тест, с който Джокович потвърждава, че е преболедувал неотдавна ковид и няма потребност от ваксина против него. Официалните данни гласят, че той е взет на 16 декември. Серийният номер на документа - 7371999, обаче приказва друго.

Журналистите от Би Би Си виждат, че той е по-голям от този на негативния тест на Ноле, който би трябвало да е взет на 22 декември - 7320919!

За да проведат своето следствие, от Би Би Си получават посредством свои сътрудници в Сърбия 21 разнообразни теста. При всички от тях номерата са възходящи по отношение на датите. Тоест, колкото по-назад във времето е изработен пробата, толкоз по-малък е номерът.
 Ясно е по кое време Новак Джокович се завръща на корта
Ясно е по кое време Новак Джокович се завръща на корта

Потвърди присъединяване си на шампионата в Дубай

Съпоставени са и 35 други теста, предоставени на живеещия в Съединени американски щати сръбски академик Милован Шуваков.

Единствено разминаване има при данните на тестванията на Джокович. Според Би Би Си позитивният тест би трябвало да е изработен сред 25 и 28 декември 2021 година Това оставя подозрение, че той може да е подправен.

До момента Джокович и фамилията му отхвърлят да разясняват обстановката.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР