Драмата около собствеността на най-голямата тенис база в Пловдив на

...
Драмата около собствеността на най-голямата тенис база в Пловдив на
Коментари Харесай

Фондация спира инвестиция от близо 2 млн. в ТК “Локомотив“

Драмата към собствеността на най-голямата тенис база в Пловдив на Търговска колегия " Локомотив " продължава. В търга се състезаваха Тенис клуб „ Локомотив ” и новият тенис клуб „ Макс про 2020 ”. Новият клуб съумя да завоюва, само че е входирал молба в Общината и ще се откаже от кортовете. 
Прочетете още
Така в битката остават само ТК " Локомотив ", само че клубът е стопиран да влезе във владения на кортовете, откакто фондацията на Пловдивската адвокатка Антоанета Николова – „ Фондация – Антоанета Николова ” е подала тъжба против състезанието. 

Стига се до съд, а решението на Административен съд - Пловдив е, че жалбата е неприемлива. Причината е, че фондацията не е състезателен клуб, няма състезатели, треньори и не е член на Българската федерация по тенис. Върховният административен съд обаче почита жалбата на „ Фондация – Антоанета Николова ” и връща делото да се преглежда всъщност и по този метод правосъдните борби за кортовете не престават.

В момента никой не може да влезе публично във притежание на кортовете. От клуба оповестиха, че са подготвени да влагат близо 2 млн. лв. за реновиране въз основата, която беше издигната през 1994г. от " брокерите ", само че базата към този момент е морално остаряла и се нуждае от незабавен ремонт.

Офертата на Локомотив за кортовете е 2000 лв. наем и вложения в размер на 1,6 млн. лв..

От клуба са подготвени да стартират ремонта на кортовете незабавно, откакто подпишат контракта с Общината. Ще бъде актуализирана цялата материална база, ще се направи главен ремонт и на залата, която е в окаяно положение. Изпълнителният шеф на Локомотив Георги Чочев съобщи, че от Търговска колегия " Локомотив " желаят да провеждат шампионат от сериите " Чалънджър ", който да бъде годишен, както и да посрещнат мачовете на националния тим за Купа Дейвис. Обновяването на материалната база би трябвало да стане за към 9 месеца.

Преди години на кортовете домакинстваха националните тимове на България за Купа Дейвис и Фед къп (б.а. – в този момент под името Били Джийн Кинг Къп), а в на кортовете са играли тенинисти като Ана Иванович, Йелена Янкович, Виктория Азаренка, Маркос Багдатис, Каролин Вознячки и доста други.

От Търговска колегия " Локомотив " желаят драмата да се реши колкото се може по-бързо. 

TrafficNews потърси и юрист Антоанета Николова за нейната позиция. Тя ни предложения адвокатската фирма си, само че когато отидохме ни сподели, че към този момент не е там. Имаме сделка идната седмица още веднъж да организираме среща и в случай че тя реши да се срещне с нас ще пуснем и нейната позиция. 

Ето какво съобщи изпълнителният шеф на Търговска колегия " Локомотив " Георги Чочев за проблема пред TrafficNews .

“Хубаво е госпожа Николова да излезе и да каже какви са техните планове и какво желаят да вършат. Може да седнем на една маса и да се разберем дружно. Зад всяка фондация стои някой. За нас е забавно тези хора да излезнат с лицето си с името си и да кажат – нашите планове са такива и такива. Ако те в действителност желаят да оказват помощ на спорта ние сме подготвени по всяко едно време да ги приемем като членове на Търговска колегия " Локомотив " и дружно да ръководим клуба. Всеки един лев обособен за спорт би бил от помощ. Нашето предпочитание е тази база да бъде възродена. Искаме да създадем база със страхотни условия и сме подготвени да финансираме и сътворяваме играчи. Нашият УС има страхотната концепция тенисисти, които стигнат несъмнено равнище да бъдат напълно финансирани от клуба и от спонсори. В момента имаме доста мощно потомство тенисисти, в които съм уверен, че ще съумеят. Те обаче нямат нужните условия и в случай че има няколко спортни бази за тенис в България резултатите и равнището ще бъде доста по-високо и ние ще берем плодовете след няколко години ”, сподели изпълнителният шеф на Търговска колегия " Локомотив ".



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР