Кими Райконен (Ферари) спечели Гран При на САЩ от Формула

...
Кими Райконен (Ферари) спечели Гран При на САЩ от Формула
Коментари Харесай

Райконен и Ферари отложиха коронацията на Хамилтън

Кими Райконен ( " Ферари " ) завоюва Гран При на Съединени американски щати от Формула 1 на пистата в Остин, щата Тексас и не разреши на Люис Хамилтън ( " Мерцедес " ) предварително да отбрани международната си купа.

На подиума зад финландеца се качиха Макс Верстапен ( " Ред Бул " ) и Хамилтън, до четвъртото място се добра Себастиан Фетел ( " Ферари " ), а пети е Валтери Ботас ( " Мерцедес " ).

В края на тази седмица е конкуренцията в Мексико Сити. Британецът има 346 точки, а германецът е с 276. За да грабне пета международна купа и да се изравни с великия Хуан Мануел Фанджо, Люис би трябвало да завоюва пет точки повече от Фетел на пистата " Ерманос Родригес ".

В Съединени американски щати " Мерцедес " и топпилотът на отбора изгубиха борбата с " Ферари ", като " скудерията " даде да се разбере, че ще се бори до дъно, колкото и възможностите за короната да наподобяват оскъдни.

На старта Райконен, който в края на сезона напуща италианския тим, изпревари потеглилия от първа позиция Хамилтън и още тогава обърка сметките на " сребърните стрели ". Неговият съотборник Себастиан Фетел потегли пети поради наказване и от горната страна на всичко се блъсна с Даниел Рикардо ( " Ред Бул " ), което го смъкна на 15-а позиция.

Нататък на " Ферари " оказа помощ тактиката с едно влизане в бокса за промяна на гуми за Кими, до момента в който при " Мерцедес " бяха две. В 22-ата обиколка водачът Райконен, към този момент притиснат съществено от Хамилтън, мина през бокса и международният първенец поведе. Това търпя на 37-ия тур, който Люис трябваше да направи втората си промяна.

Завърна се четвърти на пистата и съотборникът му Ботас го пропусна пред себе си. Така Хамилтън застана зад Райконен и Верстапен. В края на конкуренцията тримата бяха много близо един до различен, само че нито финландецът разреши да бъде задминат, нито Макс се даде на британеца. Изпреварване съумя да направи Фетел - на Ботас, и в някаква степен реализира максимума в следващото си спорно съревнование.

Кими Райконен завоюва първото си съревнование от повече от 5 години - от Австралия през 2013-а, което прави 113 старта. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР