Драма с българин от ООН в Йемен.Нашенецът е служител в

...
Драма с българин от ООН в Йемен.Нашенецът е служител в
Коментари Харесай

Ал Кайда отвлече българин от ООН в Йемен и плаши да го екзекутира

Драма с българин от Организация на обединените нации в Йемен.

Нашенецът е чиновник в Организация на обединените нации, от организацията предложили откуп, само че терористите плашат да го екзекутира

Местен посреднически комитет в Абян, Йемен, не съумя да освободи чиновници на Организация на обединените нации, защото Ал Кайда подвигна настояванията си в подмяна на освобождението им. 

И това на фона на взаимни обвинявания сред " законни " фракции, за спонсориране на организацията, което предвещава нови борби, написа alkhabaralyemeni.net, съобщи Блиц.

Племенни източници в Мудия оповестиха, че Ал-Кайда задържала шестима чиновници, в това число представители на сигурността и сигурността в офиса на Организация на обединените нации в Аден, дружно с редица йеменски новобранци, локалните медиатори предадоха дълъг лист със арестувани офицери и водачи и в началото желаеха освобождението им.

Организацията изиска членовете й да бъдат включени в листата на предстоящите обмени на пандизчии сред „ Хути “ и „ законни “, като се има поради, че са част от съдружни фракции…

Отговорът на Организация на обединените нации, който по-рано предложи откуп на организацията „ само че на вятъра “, към момента не беше прочут.

Ал Кайда заплаши да убие отвлечените, четирима йеменци и българин, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени, споделиха източниците.

Страните в спора в най-бедната арабска страна  си размениха обвинявания, че поддържат и спонсорират Ал Кайда, като се изключи че обезпечават удобна среда за нейното завръщане, макар че организацията, която страда от външна и вътрешна поляризация, е разграничена на двете враждуващи страни.

На 11 февруари петима чиновници на Организация на обединените нации (четирима йеменци и българин) бяха отвлечени в регион сред областите Лодар и Мудия в централна провинция Абян, до момента в който били на път за град Аден от провинция Шабва, източен Йемен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР