Драма, като в криминален сериал, разтърси китното странджанско село Габър.

...
Драма, като в криминален сериал, разтърси китното странджанско село Габър.
Коментари Харесай

Секретарка на кмет проиграла на хазарт парите за дърва на цяло село

Драма, като в престъпен сериал, раздруса китното странджанско село Габър. 32-годишната секретарка на кметицата – Иванка Стойчева Николова, играла хазарт и профукала парите на селото за дърва за идната люта зима. Това оповестява ТрудNews.

Секретарката на кметския наместник е задържана, тъй като излъгала полицията, че парите за дърва изгорели в злополука.

Жената, която е от близкото село Зидарово, декларирала, че след претърпян пътен случай в сектора сред селата, Извор и Зидарово на 3 юли преди обед, се самозапалил употребеният от нея лек автомобил “Опел Корса ”.

Именно по този начин изгорели голям брой служебни документи на кметство на село Габър, както и парична сума, събрана от поданици на селото и предопределена за закупуване на дърва за огрев, твърдяла Иванка. Тя има щерка, сега живее на фамилни начала с млад мъж, който доста я обичал.

Полицаите не се вързали на приказките за изгорелите в пожара пари, още повече че при огледа не били видяни изгорели банкноти (по принцип банкнотите имат знаци, които са неуязвими от пламъци) и почнали да проверяват обширно действията на Иванка Николова.

При извършените голям брой процесуално-следствени дейности / огледи, претършуване и изземване, разпити на очевидци и др./ е установено, че 32-годишната жена присвоила сумата от 13 000 лева- за дървата на селото. Но злоупотребите не свършвали до тук.

Установено е още, че за интервала от декември 2022 година до юли 2023 година дамата присвоила сумата от общо 4699.95 лв. – дарения от жителите на селото за ремонт на локалната черква, съхранявани в железна каса в постройката на кметството, както и че посредством прекопирване на данни от непознат платежен инструмент (дебитна карта), благосъстоятелност на кметския наместник на село Габър за интервала от януари 2023 година до юли 2023 година редовно осъществявала онлайн залагания в интернет уебсайт за хазарт, с което нанесла имотна щета в размер на 1000 лв..

„ Имах и цялостно доверие. Тя злоупотреби с него. Дори през януари месец и бях упълномощила да направи страница за село Габър, въпреки всичко идват избори. Тя унищожи всичко. Не мога да се успокоя, потресена съм от случилото се. Това е изменничество, в потрес съм “, сподели кметицата на село Габър Виолета Арабаджиева.

32-годишната Иванка е разпитана в качеството на обвинена, като направила цялостни признания. Намерени и конфискувани са част от паричните суми – предмет на закононарушенията. Работата по документиране на цялостната незаконна активност продължава от чиновници на Районно ръководство – Созопол

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР