Драконовият плод е екзотично растение с много интересна форма и

...
Драконовият плод е екзотично растение с много интересна форма и
Коментари Харесай

Ето няколко от здравословните ползи от драконовия плод, за които не сте подозирали


Драконовият плод е екзотично растение с доста забавна форма и прелестен, сладостен усет. Някои от вас може би не са го опитвали, само че откакто прочетат тази публикация, сигурно ще го създадат. Плодът съдържа доста вода, значими минерали, доста фибри, които повлияват добре работата на черния дроб и перисталтиката.

Ето и кои са главните изгоди:

Той е имуностимулатор

Драконовият плод е цялостен с флавоноиди и противогрипен витамин С, който е превъзходен за имунната система. Всъщност той съдържа повече витамин С от един морков, което е отлично, нали?

Драконовият плод също се подрежда високо в листата с антиоксиданти, който оказва помощ да се изхвърлят нездравословните свободни радикали, написа iwoman.bg. Още повече поддръжка идва от витамини B1, B2 и B3, както и калций, фосфор, желязо, протеини, ниацин и фибри, всички от които се сплотяват, с цел да поддържат имунната ни система във върхова форма.

Полезен е за сърцето

Драконовия плод може да помогне за понижаване на равнищата на неприятния LDL холестерол, като в същото време усъвършенства положителния HDL холестерол, което прави драконовия плод отлична храна за намаление на холестерола.

И да не забравяме тези дребни черни семки в драконовия плод. Всяка порция доставя мега-доза омега мастни киселини, които могат да оказват помощ за понижаване на триглицеридите за отбрана на здравето на сърцето.

Помага за храносмилането

Знаем, че фибрите подкрепят храносмилането и най-хубавият метод да си набавите фибри е посредством плодовете и зеленчуците. Плодът съдържа доста фибри, които могат да ви оказват помощ да сте постоянни и да елиминирате проблеми като запек и киселинен рефлукс.

Друга причина драконовият плод да благоприятства храносмилането се дължи на олигозахаридите, които съдържа. Тези олигозахариди работят като пребиотици, които от своя страна усъвършенстват здравето на червата и храносмилането.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР