Драконови са мерките за сигурност за тридневното честване на бунта

...
Драконови са мерките за сигурност за тридневното честване на бунта
Коментари Харесай

Над 5500 полицаи на крак в Гърция, заради годишнината от бунта в Атинската политехника

Драконови са ограниченията за сигурност за тридневното честване на протеста в Политехническия университет с хиляди служители на реда да патрулират по улиците, хеликоптер и дронове във въздуха.

Тридневните събития в чест на на протеста в Политехническия университет стартират през днешния ден, и ще завършат в четвъртък следобяд с нормалното шествие до Американското посолство.

Въведени са строги ограничения за сигурност с повече от 5500 служители на реда по улиците и наблюдаване от въздуха с дронове и хеликоптери. Засилена ще бъде защитата на университетите, посолства и държавни здания. В същото време служители на реда в цивилни облекла ще бъдат на основни точки в необятния регион на центъра на Атина и ще се правят превантивни инспекции тук-там, където има индикации или информация, че може да имат скрити " муниции ". Специални бронирани водни ракети  „ Аякс “, ще бъдат ситуирани в центъра на Атина, само че също и в по-широкия регион, подготвени да се намесят във всяка обстановка, която се смята за нужна.

Въвеждат се изключителни ограничавания на придвижването поради събитията за 49-та годишнина.

Бунтът против военната тирания в Атинската политехника през ноември 1973 година е знаково за Гърция събитие. При потушаването на студентския протест благодарение на танкове умират 23 души, а над 1500 са ранени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР